InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
Jornada de seguretat de pacients a l'Hospital de Palamós
Publicat  02/07/2011
reduïr mida del text ampliar mida del text  


L'Hospital de Palamós ha acollit Dijous la Jornada de seguretat de pacients. Més de cent personens provinents de diferents centres sanitaris de la demarcació s'han aplegat a la sala d'actes de l'Hospital, per seguir aquesta jornada, bàsicament enfocada a compartir experiències i donar pautes per a la reducció dels errors.

El Departament de Salut ha participat en la Jornada amb la ponència sobre l'estratègia del Departament en matèria de seguretat de pacients. Des de Paliaclinic, Francesc Fatjó ha explicat les experiències pràctiques en seguretat de pacients, des de l'Hospital de Barcelona, Carmen Lacasa ha fet èmfasi en la relació entre seguretat del pacient i medicaments; i des de l'Hospital municipal de Badalona, Santi Tomás ha compartit l'experiència en la incorporació de farmacèutics al servei d'urgències.

Al torn de l'Hospital de Palamós, s'han presentat dues ponències que han fet un recorregut per les diferents pràctiques posades en marxa en aquesta entitat. Així, el supervisor d'Urgències Jordi Amores, ha fet balanç d'un any des de la posada en marxa del sistema de notificacions i aprenentatge SINASP; i Raquel Górriz, supervisora del bloc quirúrgic, al voltant de la posada en marxa del Check list al quiròfan.

A la tarda, i a partir d'una película de 8 minuts que escenifica un cas típic d'error en l'administració de la medicació a un pacient, s'ha presentat i avaluat un cas pràctic a partir d'aquestes imatges, en una taula rodona participada pel responsable de Qualitat, Xavier Garcia; per la metgessa d'urgències Lola Lario, i per la directora de Palamós Gent Gran, Núria Comes.
Galeria d'imatges
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies