InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
L'Hospital de Palamós dóna 14 electrocardiògrafs a una ONG de Gàmbia
Publicat  17/09/2011
reduïr mida del text ampliar mida del text  


Aquest estiu, l'Hospital de Palamós ha expedit cap a Gàmbia, 14 aparells d'electrocardiografia juntament amb altre material afí, amb destinació a l'ONG Wassu Gambia Kafo.

Aquesta organització treballa a Gàmbia des de fa 11 anys, proveïnt de material hospitals, centres de salut, la Facultat de Medicina, i també les escoles d'infermeria i llevadores.Treballa per formar el personal assistencial, en formació o en exercici, en la prevenció de la mutilació genital femenina.  

El cost d'aquesta donació ha estat zero, atès que un membre de l'organització va recollir en persona el material per tal d'expedir-lo cap a Gàmbia en vaixell. El total de material consisteix en 14 aparells d'electrocardiografia, quatre jocs de pinces per a les derivacions AVL, AVR i AVF, 2 jocs de ventoses metàl·liques per a les derivacions precordials i una caixa de paper amb 37 unitats. 

La informatització dels electrocardiogrames a l'Hospital ha permès que tots aquests aparells, en funcionament i en perfecte estat, però en desús, puguin tenir una segona oportunitat de seguir prestant servei, salvant vides, i facilitant la feina dels professionals sanitaris que treballen allà.

La Dra. Anna Moyà, pediatra de l'ABS La Bisbal, ha estat la persona que s'ha encarregat de gestionar el tema amb la ONG Wasu juntament amb el grup de cooperació de Serveis de Salut Integrats. Properament, podrem informar de l'arribada i recepció del material al seu lloc de destinació.

 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | Política de cookies