El projecte

Volem crear un nou espai per als serveis diürns de Palamós Gent Gran. El nou centre de dia i hospital de dia tindran un espai més diàfan, més ampli i amb entrada independent de la part de residència i atenció sociosanitària del centre.

En total, uns 400m2 que es vehicularan a través d'un gran espai polivalent per a totes les persones usuàries i les seves necessitats. Amb sortida directa al jardí, que aporta sensació d'obertura, llum i amplitud. I un espai propi per a persones amb trastorns cognitius per tal que puguin passejar i deambular quan el seu cos així ho demani.


Unes obres de gran envergadura que donarà cabuda a les noves necessitats detectades arran de la pandèmia COVID on cal una separació i diferenciació dels circuits interns i aïllaments dels serveis diürns dels de residència. Les noves demandes d'ambdós serveis que ofereix el centre permetran oferir una millor atenció a les persones grans que en són usuàries.

El repte

La reestructuració de la planta baixa de Palamós Gent Gran suposa un cost d'aproximadament un milió d'euros. Per aquest motiu, iniciem una campanya de mecenatge.

Donis el que donis, serà̀ una gran ajuda!

Qui se'n beneficiarà?

Les grans persones i famílies del Baix Empordà que ho necessitin. El centre podrà acollir fins a 50 persones usuàries a l'hospital de dia i al centre de dia.

1r sopar solidari Gent molt Gran!

Divendres 16 de setembre es va celebrar la 1a edició del Sopar Solidari Gent molt Gran. L'objectiu de l'acte era la recaptació de fons per al nou espai "La Porxada" a Palamós Gent Gran: un espai més ampli i diàfan per al centre de dia i l'hospital de dia del centre.

En total, l'acte va recaptar 49.230€ gràcies a les aportacions dels comensals, donacions de taula zero, el sorteig solidari celebrat dins el mateix acte i els diferents mecenes de l'acte.

NOTA DE PREMSA

GALERIA FOTOGRÀFICA

Joan Prat, una persona molt gran

En Joan Prat ha estat un dels principals impulsors de Palamós Gent Gran i l'atenció a la dependència al Baix Empordà.

Va estar vinculat a SSIBE durant més de 25 anys, ocupant càrrecs d'alta responsabilitat. En un inici, va ser director mèdic de l'Hospital de Palamós. Més tard, Director Operatiu organitzant aspectes com la logística, les compres o les inversions.

El 2006 va assumir la Direcció a la Dependència i va estar al capdavant de la creació de Palamós Gent Gran tal com el coneixem ara: un espai pensat per a les persones usuàries i les seves famílies, amb grans espais polivalents i un jardí terapèutic que oxigena, relaxa i serveix també com a espai de trobada.

Un gran mural.

El centre ocuparà l'actual porxada del centre, on actualment hi ha el mural "A toast to life" de l'artista empordanesa Moontserrat Abril.

L'obra va ser guanyadora del 1r concurs de grafiti de Palamós Gent Gent Gran, realitzat el 2017 i impulsat per Joan Prat.

El resultat final va ser un mural de grans dimensions amb gairebé 15 metres de llarg i una superfície total d'aproximadament 100m2, que van ajudar a potenciar i donar vida a una zona infrautilitzada.

L'artista originàriament volia reproduir un fons marí però va canviar d'idea en visitar l'espai i la gent gran que resideix al centre i va decidir donar-li un contrapunt d'humor. És per això que l'obra guanyadora mostra de forma simpàtica senyors grans amb molta vitalitat i amb unes taules de surf.

Els seus protagonistes són ara els protagonistes de la nostra campanya de mecenatge per al nou centre de dia i hospital de dia. La seva essència perviurà en aquest nou espai.

Com serà el nou centre?

Render Porxada

Mecenes que col·laboren en el projecte

Vols convertir-te en mecenes i fer realitat “La Porxada”?

Escriu-nos a comunicacio(ELIMINAR)@ssibe.cat

Grans col·laboradors 

El nou Palamós Gent Gran és possible gràcies a empreses compromeses, amb valors i un gran cor que aporten el seu gra de sorra a fer-ho realitat.

Totes elles ja han col·laborat fent d'altaveu de la campanya i promovent grans gestos per Palamós Gent Gran.

I tu? Tens alguna idea o vols col·laborar amb la campanya?

Escriu-nos a comunicacio(ELIMINAR)@ssibe.cat

Desgravació fiscal

Donant Import Deducció
Persona
natural
Fins a 150€ 80%
Resta 35%
Resta, si en dos anys anteriors es va efectuar donació amb mateixa entitat i l’efectuada és igual o superior a la d’anys anteriors. 40%
Persona
jurídica
Tot l’import 35%
Tot l’import si en els dos anys anteriors es va efectuar donació amb mateixa entitat i l’efectuada és igual o superior a la d’anys anteriors. 40%

El límit de la deducció sobre la base liquidable es manté en el 10%. Article 19 (Deducció de la quota de l’impost sobre la Renda de les Persones Físiques) 1 de la llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i de les incentius fiscals al mecenatge.