Vivim més anys, però...en quines condicions? Esperança de vida i estat de salut

| Seminaris GRESSIRES

Lloc: Sala d'Actes Fleming

Hora: 13.30 H

Amb Rosa Gispert i Marc Carreras

L'1 de desembre tindrà lloc la 4a edició dels Seminaris GRESSIRES, que el Comitè de Recerca de SSIBE organitza periòdicament amb l'objectiu de plantejar diversos temes relacionats amb la recerca més propera al nostre àmbit. En aquesta ocasió, comptarem amb una experta en indicadors de salut, estudis de mortalitat, discapacitat, dependència i càncer, responsable d'estadístiques sanitàries oficials.

El proper dijous 1 de desembre tindrà lloc la quarta edició dels Seminaris GRESSIRES que el Comitè de Recerca de SSIBE organitza periòdicament amb l'objectiu de plantejar diversos temes relacionats amb la recerca més propera al nostre àmbit.

En aquesta ocasió comptarem amb la ponència de la Rosa Gispert, que emmarcarà la seva intervenció en diversos factors relacionats amb l'esperança de vida, com ara la mesura i percepció de l'estat de salut, així com la història i evolució dels principals indicadors, metodologies de càlcul, principals resultats en els àmbits català i europeu, i efecte de les desigualtats.

En acabar la seva intervenció, en Marc Carreras presentarà el projecte FIS que s'està portant a terme a SSIBE, en el qual col.labora la Rosa Gispert, i tot seguit tindrà lloc un debat obert amb els assistents, així com les conclusions i la cloenda del seminari.

PROGRAMA

DIJOUS 1 DE DESEMBRE, SALA D'ACTES FLEMING 13.30H

13.30
Benvinguda.
Jordi Coderch. President del Comitè de Recerca de SSIBE

13.40
Vivim més anys, però...en quines condicions? Esperança de vida i estat de salut.
Rosa Gispert

14.10
Presentació del projecte SSIBE "Obtención de la esperanza de vida y descomposición por estados de salud a partir de información clínica"
Marc Carreras. Coordinador GRESSIRES

14.20
Debat obert amb els assistents.
Conclusions i cloenda.
Marc Carreras


LA PONENT, ROSA GISPERT

Doctora en Medicina i Cirurgia, especialista en Salut pública i Medicina preventiva, i en Medicina del treball. Ha participat en nombrosos projectes de recerca tant a Catalunya com a Espanya i Europa. Els eixos principals sobre els quals investiga són indicadors de salut, estudis de mortalitat, discapacitat, dependència i càncer. És responsable de les estadístiques sanitàries oficials: Esperança de vida, lliure de discapacitat i en bona salut a Catalunya, i de l'Anàlisi de la mortalitat a Catalunya, 2012, ambdues del Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
És investigadora col.laboradora del projecte de SSIBE "Obtención de la esperanza de vida y descomposición por estados de salud a partir de información clínica" (FIS 2015)