3r Workshop: Desenvolupament d’un model sectorial de coordinació de trasplantaments a la Regió Sanitària de Girona a partir dels serveis d’urgències i emergències

| Assistencial

Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona

La RSG va començar el 2015 un desplegament de model sectorial en donació d'òrgans i teixits. En aquest moment s'ha consolidat a tots els hospitals SISCAT de la regió la donació de teixits, especialment de còrnies, de manera que pràcticament tots els centre són autònoms per aquesta tasca.

El model sectorial de donació d'òrgans, degut a la mateixa idiosincràsia de la RSG, s'està desenvolupant una mica més lentament. Segueix pivotant en els serveis d'urgències i unitats d'ictus, pel fet que la possibilitat de millora de l'activitat rau en la millor detecció de possibles donants.

Xavier Arrebola presentarà la implantació del procés de donació de còrnies el juny del 2017 a l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran i els resultats del 2018, on s’han aconseguit 31 donant, situant-nos al capdavant de les donacions a les comarques gironines.

Enllaços relacionats

Workshop Transplantaments