Celebrem el Dia Mundial de la Pneumonia

| Prevenció i promoció de la salut

Lloc: Consultes externes de l'Hospital de Palamós

Hora: Tot el dia

Promogut per la Organització Mundial de la Salut, se celebra cada any el 12 de novembre

Ens adherim a la campanya del Dia Mundial contra la Pneumonia que se celebra cada any el 12 de novembre i és promogut per la OMS (Organització Mundial de la Salut)

Concretament, el Servei de Pneumologia de l'Hospital de Palamós col·labora amb la NEUMOAI (Asociación de Apoyo e Información a Familiares y Pacientes con Neumonía) lliurant aquesta enquesta entre els usuaris que visitin les consultes externes, amb la finalitat de sensibilitzar sobre la malaltia i fer un petit diagnòstic del coneixement que els nostres pacients tenen sobre la malaltia.

Què és la pneumònia?
La pneumònia és un tipus d'infecció respiratòria aguda que afecta els pulmons, que estan formats per petits sacs, anomenats alvèols, que -en les persones sanes- s'omplen d'aire en respirar. Els alvèols dels malalts de pneumònia estan plens de pus i líquid, que fa dolorosa la respiració i limita l'absorció d'oxigen.

La pneumònia és la principal causa individual de mortalitat infantil a tot el món. Es calcula que causa el 15% de les morts dels infants menors de 5 anys cada any.

Pot propagar-se per diverses vies. Els virus i bacteris presents comunament en el nas o gola dels nens, poden infectar els pulmons al inhalar. També poden propagar-se per via aèria, en gotícules produïdes en tossits o esternuts.

Més informació sobre la pneumònia.

World Pneumonia Day