Dia Mundial de la Radiologia

Hora: Tot el dia

El Dia Internacional de la Radiologia és un esdeveniment que se celebra anualment amb l'objectiu desensibilitzar més sobre el valor que aporta la radiologia en l'atenció segura al pacient i millorar la comprensió del rol dels radiòlegs i els tècnics radiòlegs.

Se celebra cada 8 de novembre, perquè és el dia que Wilhelm Conrad Röntgen va descobrir l'existència de radiografies el 1895. Aquest 2019 s'ha escollit com a tema principal la imatge esportiva, per destacar el paper essencial que tenen els professionals de la imatge en la detecció, diagnòstic, pronòstic i tractament de les lesions relacionades amb l'esport, augmentant la qualitat assistencial i el tractament dels pacients.

El Dia Mundial de la Radiologia va néixer fa 8 anys com a iniciativa conjunta de la European Society of Radiology (ESR), la Radiological Society of North America (RSNA) i l'American College of Radiology (ACR), amb la plena cooperació i implicació de la International Society of Radiology (ISR).

Les societats que engloben els professionals de la radiologia a Espanya celebren aquest dia amb jornades específiques, com #IDORSpain, organitzat per la SEGRA (Sociedad de Graduados y Tecnicos en radiologia) conjuntament amb ACTEDI (Associació Catalana de Tècnicos en Imatge per al Diagnòstic, o bé la jornada que se celebra al Col·legi Oficial de Metges de Madrid, organitzada per la SERAM (Societat Española de Radiología Médica).

Enllaços relacionats

IDOR 2019