ALTRES NOTÍCIES 2018-06-21T16:42:44+00:00

Altres notícies i enllaços

En aquest apartat incloem les notícies sobre activititats lúdico festives realitzades a Palamós Gent Gran, així com els enllaços a les nostres galeries fotogràfiques, vídeos i xarxes socials.

_Notícies d’altres activitats realitzades i enllaços a les nostres galeries fotogràfiques, vídeos i xarxes socials.

Celebrem el Carnaval a Palamós Gent Gran

El 23 de febrer les Reines del Carnaval de Palamós han visitat als residents del centre i a les seves famílies i els han convidat a berenar. Anaven acompanyades de les Kaòtikes.

Les professionals del centre i algunes residents s’han disfressar de nimfes – les ha maquillat Eva Guerrero del servei de Farmàcia – i han organitzat ball de carnaval al matí i a la tarda.

Les professionals del centre han dibuixat i pintat un mural per ambientar la festa, i que els residents han pogut decorar amb les seves flors, papallones i animals…

El diumenge dia 26, amb la col·laboració dels voluntaris/àries de Creu Roja, els residents han sortit a gaudir del Gran Cercavila matinal.

Una flor, un somriure 2017 – Palamós Gent Gran

Amb la primavera, torna la campanya que recull plantes per a engalanar el jardí del centre.

Ja fa 12 anys de la iniciativa i Palamós Gent Gran continua encoratjant, cada primavera, als seus visitants i a tota la ciutadania en general, perquè col·laborin aportant una planta que ajudi a engalanar els jardins de la residència.

El centre, al seu jardí, compta amb plantes adaptables a la nostra climatologia i sempre ha prioritzat espècies mediterrànies que s’adapten millor a un clima sec. Aquest, no és un fet casual, sinó una aposta a favor del medi ambient.

Adoración Hernández Porcel i Teresa Vilaregut Amorós celebren el seu aniversari arribant als 100 anys a Palamós Gent Gran

A l’acte de celebració hi han assistit l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, acompanyat de la directora tècnica del centre sociosanitari Palamós-Gent Gran, Núria Comes i del gerent de l’Hospital de Palamós, Jordi Calsina.

Diversos usuaris, així com el personal del centre, s’han sumat a les celebracions que també han comptat amb la presència de bona part de les famílies de la senyora Hernández, el dia 12 d’abril, i de la senyora Vilaregut, el dia 11 d’octubre.

També s’ha lliurat a les homenatjades la Medalla Centenària que atorga la Generalitat de Catalunya, un obsequi i un ram de flors.

1er Concurs de Graffiti i nou mural “A toast to life” de Palamós Gent Gran

El mes de setembre es presenta el nou mural que dona color i vida al porxo de Palamós Gent Gran. Porta per títol “A toast to life” i ha estat realitzat per l’artista bisbalenca Montserrat Abril.

L’obra va ser escollida com a guanyadora del 1r Concurs de Graffiti de Palamós Gent Gran, que es va celebrar el mes de juny, amb l’objectiu d’humanitzar l’espai exterior de la residència sociosanitària, que sol utilitzar en hores de lleure i de passeig al jardí. En visitar l’espai i el jardí, l’artista va decidir donar-li un contrapunt d’humor i mostrar de forma simpàtica senyors i senyores grans amb molta vitalitat i amb unes taules de surf.

A l’acte hi ha assistit el president dels òrgans de govern, Lluís Puig, el gerent, Jordi Calsina, la directora de dependència, Nuri Comes i es va fer lliurament del premi a l’artista, consistent en 500 €, Montserrat Abril agraint la iniciativa al centre i encoratjant a seguir treballant en el mon de l’art. Mireia Darnaculleta, Directora del centre, va dedicat unes paraules de record al Dr. Joan Prat i els parlaments van finalitzar amb Arantxa Sardà i la Laura Garcia – professionals del centre- que van explicar com es va portar a terme el concurs de graffiti, la resident Neus Niell dient que li agradava molt el mural i que dóna vida i alegria al centre i Ignacio Cerro, usuari del centre de dia, que va dedicar unes paraules a l’artista.

Veure galeria fotogràfica de l’acte.
Instagram Montserrat Abril.

Palamós Gent Gran acomiada l’estiu

Palamós Gent Gran ha acomiadat l’estiu amb la “Festa Blanca” al PGG i la “Festa Tapem l’estiu” organitzada a la Nau dels 50 metres.

El 22 de setembre els voluntaris han organitzat una “Festa Blanca”, adreçada a tots els pacients, residents i usuaris del centre de dia. Tothom hi ha anat vestit de blanc i també hi ha hagut música i vetllada amenitzada pels treballadors del centre, amb la participació dels voluntaris de la Creu Roja i alguns familiars.

El 30 de setembre ha estat el torn de la “Festa Tapem l’estiu. Un dinar organitzat pels voluntaris de la Creu Roja com a homenatge a les persones grans. S’ha fet a la Nau dels 50 metres i hi ha hagut actuacions de música amb Gemma Badosa i Jazz Fusió, de monologuistes amb Roger Farrarons i també de màgia amb el Màgic Daniel’s.

Castanyada a Palamós Gent Gran

El 27 d’octubre els residents i els usuaris de serveis diürns de Palamós Gent Gran, han celebrat La Castanyada que el personal responsable, amb la col·laboració dels voluntaris de la Creu Roja, els han organitzat. Ha estat un berenar amb castanyes i panellets i música i ball per amenitzar la festa.

Conveni per a la realització d’activitats sòcio-culturals a Palamós Gent Gran

El 30 d’octubre hem refermat amb L’Obra Social “la Caixa” el compromís amb el benestar i la qualitat de vida de les persones grans ingressades a Palamós Gent Gran, amb la signatura del conveni de col·laboració anual.

Des del 2008, L’Obra Social “la Caixa” contribueix anualment a portar a terme diferents activitats sòcio-culturals al centre.

Aquest curs la nova activitat iniciada per als residents ha estat el taller de dansa titulat “Ballar és respirar la vida”, guiat per CobosMika Company. Junt amb d’altres iniciatives com tallers de pintura, de ioga, teràpia amb gossos ajuden a complementar les activitats terapèutiques i d’animació que es fan al centre diàriament i que ajuden a treballar les  àrees d’aprenentatge, des de l’àrea psicològica i cognitiva, fins a la de comunicació i llenguatge, així com la psicomotora i l’àrea de socialització.

IX Exposició fotogràfica a Palamós Gent Gran “Sempre Fidels”

L’exposició ha mostrat fotografies de les teràpies assistides amb gossos, plenes de sentiment i emocions com la tendresa, l’alegria i el somriure que provoquen els animals en les persones.

Han estat 60 fotografies que Laura García ha anat copsant al llarg de tot aquest projecte que s’ha desenvolupat al centre.

Celebrem l’acte de Nadal 2017

L’acte ha aplegat més de 160 persones que han acompanyat, en el seu homenatge, als professionals jubilats el 2017. Com a novetat s’ha presentat dos vídeos, un de comiat a partir de les experiències dels  professionals jubilats, i un altre del resum dels fets més destacats de l’any amb la participació dels professionals.

També s’han lliurat els premis del 16è concurs de fotografia SSIBE. En total,  s’han presentat 183 fotografies de 49 autors diferents. Els premis van ser per: Primer premi: Marea cantàbrica, de Clara Oliver, Segon premi: Edward Hooper, de Magdeleine Hostie, Tercer premi: Mirant endavant, de Laura Andrés.

Finalment es va presentar la nadala institucional.

Enllaços

Consulta totes les galeries fotogràfiques a:
Flickr https://www.flickr.com/photos/ssibe/albums

Visualitza els vídeos realitzats:
Visualitza el vídeo resum de 2017 a Vídeo resum 2017
Visualitza el vídeo dels nostres jubilats 2017 a Vídeo jubilats 2017

Consulta les nostres xarxes socials:
twitter.com/comssibe
instagram.com/imatgessibe
youtube.com/hospitaldepalamos