FORMACIÓ 2018-06-21T16:16:49+00:00

_39.884 hores de formació i 1.098 activitats formatives.

S’incorpora definitivament la simulació clínica com a metodologia docent i d’aprenentatge dins del Pla de Formació de l’entitat.

Atès l’èxit i els resultats d’aquesta metodologia que es va iniciar l’any passat a mode de prova, s’ha incorporat definitivament la simulació clínica com a metodologia docent i d’aprenentatge dins del Pla de Formació de l’entitat.  Aquesta metodologia permet un procés d’aprenentatge i avaluació fonamentat en la pràctica reflexiva a través de l’experiència vivencial. En els espais de simulació es recrea una situació molt apropada a la realitat assistencial del nostres professionals. Enguany s’han dut a terme diverses accions formatives incorporant aquesta metodologia, tant a nivell intern -aprofitant els propis recursos per donar més realitat a l’acte de simulació-, com  a centres externs.

Hores de formació. Inversió. Professionals en pràctiques. 2016/2017

wdt_ID Hores 2016 2017
4 Accions formatives 1.048 1.098
8 Hores 41.073 39.884
9 Inversió en euros 590.376 563.000
10 Professionals en pràctiques (no es compten els residents) 230 283

Jornades i sessions

 

Jornada cuidem les ferides cròniques

El 18 de maig hem organitzat aquesta jornada, en doble sessió de matí o tarda, sobre com tenir cura de les ferides cròniques en col·laboració del nostre grup de treball de nafres.

La idea de la jornada neix amb la creació l’any 2016 d’un grup de referents en aquesta temàtica provinents dels tres àmbits assistencials amb l’objectiu de consensuar una atenció de qualitat a la persona que té una ferida.

IV Jornada conjunta Bombers de La Pera- personal sanitari de l’Hospital de Palamós i del Transport Sanitari de Catalunya

El 24 de maig s’ha dut a terme aquesta jornada, amb l’objectiu de millorar el treball conjunt dels diferents grups d’actuació, crear dinàmiques i posar en comú coneixement i problemes. Amb les atmosfres tòxiues com a eix central, la quarta edició ha estat més pràctica i integradora, oferint als assistents més mòduls de tallers pràctics i de més durada que en les edicions anteriors. Els tallers pràctics es van desenvolupar dins el propi Parc de Bombers de la Pera amb diferents escenaris i ambients molt elaborats i amb víctimes reals i maquillades.

Participació al 3r seminari de rescat subaquàtic per a professionals del busseig

L’1 i 2 de juliol s’ha celebrat la 3a edició del seminari de rescat subaquàtic per a professionals, un curs especialitzat per a personal de les forces de seguretat francesa. Per tercer any hi hem participat de la mà d’Eduard Roca, infermer del servei d’urgències i de la Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós, que ha recordat els principis a tenir en compte davant de qualsevol rescat. La jornada ha estat organitzada per la Unitat de Salvament i Rescat Subaquàtic, el Ministerio d’Interior del Govern d’Espanya i l’escola Diving center de Cadaqués.

4 jornades com a espai de trobada entre els professionals de l’hospital i els d’atenció primària i sociosanitària

A la tardor s’han preparat 4 jornades per potenciar les relacions i la coordinació entre els diferents nivells assistencials i enfortir vincles entre els diferents àmbits i millorar la coordinació i la integració assistencial dels pacients:

Primera reunió del grup de treball d’ecografia clínica

El mes de desembre ha tingut lloc la primera reunió del grup de treball d’ecografia clínica. El seu objectiu principal ha estat consolidar l’ecografia clínica a la pràctica habitual d’atenció primària, mitjançant un programa de formació contínua, un sistema d’acreditació dels metges referents i l’aplicació d’escenaris clínics pactats amb el Servei de Radiologia. El grup l’integren les ABS de Palamós, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí, i els serveis de Radiologia i d’Urgències de l’Hospital de Palamós.