RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA 2018-06-19T09:01:40+00:00

_Oncolliga ha donat prop de 21.000€ arran de la participació a l’Oncotrail 2016.

_Hem col·laborat amb campanyes informatives i donació de material a diferents associacions.

Col·laboracions en campanyes informatives i iniciatives solidàries

Hem seguit col·laborant amb Aldees Infantils, Creu Roja, Associació Espanyola contra el Càncer, ACNUR, Fundació Oncolliga.

 • Al gener, la fundació Oncolliga ha fet donació de 45 coixins del cors a l’hospital de Palamós, que han realitzat els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Baix Empordà de Palafrugell.
 • Projecte Xevi és una associació de cooperació per al desenvolupament que ajudin a millorar les condicions de les dones i nens del Senegal. S’ha realitzat diferents accions:
  • Per Sant Jordi, s’ha organitzat un punt de recollida de llibres per ajudar la ONG.
  • A finals d’any, els companys del CAP de Palafrugell han realitzat un calendari solidari inspirat en el món del cinema.
 • Al maig s’ha donat a conèixer l’associació AcompanyArt, una organització sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de portar a terme un procés d’humanització als serveis de pediatria tant en atenció primària com en hospitalització del Baix Empordà. En la seva presentació ve Ignasi Blach i presenta el projecte “Humanitzem els hospitals”
 • Medul·la per Roger – S’ha habilitat un nou espai de divulgació al banner del Grup de Cooperació per ajudar en Roger
 • NOUPOPS és un grup organitzat de voluntaris que s’ocupa de la producció, recollida i entrega de pops de ganxet per a prematurs a diferents unitats de neonatologia dels hospitals de Catalunya.
 • La Josefina Garcia i la Gemma Oliu, metgesses d’urgències han marxat el 4 d’octubre a col·laborar durant 4 setmanes amb la ONG Wosen Yelesh de Tanzània.
 • Al desembre hem fet donació de material en d’ús a la República de Gàmbia per al Centre de Salut de Baja Kunda
 • Fundació Josep Carreras, amb una taula informativa durant una setmana als nostres centres d’atenció primària

Oncotrail

Aquest any hem participat a la cursa solidària amb 5 equips, que aquest any ha tingut una participació de rècord amb 196 equips i 1.584 corredors.

Tots els nostres equips han acabat, amb els següents temps:

 • Posició 99, temps 15h 29min – Teamtrail salut – SSIBE
 • Posició 136, temps 17h 37min – Les quirúrgiques – SSIBE
 • Posició 149, temps 18h 35min – Urgències pas a pas – SSIBE
 • Posició 155, temps 19h 15min – Cagant llets – SSIBE
 • Posició 164, temps 20h 33min – Xarel·los’s team – SSIBE

L’Oncolliga ha donat a l’Hospital de Palamós prop de 21.000 euros dels fons recollits en l’edició 2016. L’acte d’entrega s’ha realitzat el 13 de juny que s’ha destinat a la compra de:

 • 1 Sistema de suspensió per facilitar la marxa de pacients postoperats de neoplàsies cerebrals i altres malalties
 • 6 TENS per al tractament del dolor neoplàsic de pacients ingressats i ambulatoris
 • 1 grua per a la mobilització i higiene de pacients unitat de pal·liatius
 • 1 Eco-doppler per a la col·locació de catèters

Col·laboració de les escoles per Nadal i Sant Jordi.

Aquest 2017, 3 escoles de Palamós han ajudat a decorar alguns dels nostres arbres de Nadal: l’Escola Vila-romà, l’Escola Vedruna i l’Escola La Salle-Palamós.

Per Sant Jordi també han col·laborat en l’elaboració de punts de llibre per repartir entre els diferents usuaris i pacients dels nostres centres.

Col·laborem amb la Marató de TV3

Per quart any consecutiu s’ha col·laborat amb la marató de TV3. L’edició d’aquest 2017 ha tractat sobre les malalties infeccioses i qui ha liderat totes les accions ha estat el Comissió d’Infeccioses de l’Hospital de Palamós. En total, s’han recaptat 2.291€.

S’ha sensibilitzat a la població del Baix Empordà sobre les malalties infeccioses amb un taller d’higiene de mans a totes les àrees bàsiques i un debat col·loqui al Teatre La Gorga.

Concretament, el dilluns 11 de desembre ha estat al mercat de Torroella, el dimarts 12 de desembre a l’Hospital, al CAP de Palamós i a Palamós Gent Gran, el dimecres 13 de desembre al CAP de Sant Feliu de Guíxols, dijous dia 14 de desembre a la Plaça Nova de Palafrugell i divendres 15 de desembre al CAP de La Bisbal.

L’activitat principal ha estat una xerrada col·loqui que portava per nom “Cal vacunar-se al s.XXI?” i ha aplegat més de 150 persones. S’ha comptat amb la ponència magistral del Dr. Antoni Trilla, epidemiòleg de l’Hospital Clínic i una taula rodona junt amb la Dra. Àngels Masabeu, metgessa de medicina interna i la Dra. Anna Miralles, pediatra de SSIBE. L’acte ha estat presentat pel palamosí Francesc Sánchez Carcassés i ha acabat amb l’actuació musical dels Not named i Fusions.

Durant les setmanes prèvies, la Dra. Roca Toda i la Dra. Martin Urda també han fet diferents entrevistes a ràdios i televisions locals.

_Hem repartit 3.600€ en aliments i productes a Càritas Baix Empordà.

Col·laboració amb les Delegacions de Càritas del Baix Empordà

Per 8è any consecutiu, SSIBE ha donat aliments a les delegacions locals de Càritas del Baix Empordà (Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí i Palamós).

Aquest any, el repartiment i selecció d’aliments s’ha ajustat més a demanda de cadascuna de les delegacions locals de Càritas, tant pel que fa a la quantitat com en la varietat dels productes. D’aquesta manera, les donacions han donat cobertura a més necessitats de la població del Baix Empordà. Miquel Ortega, responsable d’Emporhotel, ha afirmat que l’any vinent volen continuar amb aquesta nova línia, no tant enfocada a la quantitat d’aliments sinó a les necessitats reals de la població.

Per primer cop a la llista d’aliments s’han incorporat productes d’higiene personal com gel de dutxa, paper higiènic o sabó de rentaplats, entre altres. Tots aquests productes els ha aportat l’empresa Proquibsa, de Monistrol de Montserrat. A banda, s’ha comptat un any més la implicació d’Aneto, que ha aportat brous i el Grup Darnés que, com cada any,  ha aportat  el gruix de productes alimentaris.

_Compromesos amb la integració de les persones discapacitades, s’han destinat 178.697,55€ a mesures alternatives.

Integració de persones discapacitades

Compromesos amb la integració de les persones discapacitades i complementant la seva inclusió dins la nostra plantilla, disposem de la declaració d’excepcionalitat i d’autorització de mesures alternatives en algunes de les nostres empreses, de manera que mantenim contractes per la compra de productes o la prestació de serveis amb centres especials de treball.

Aquests centres són el Centre Tramuntana -a través del Consell Comarcal del Baix Empordà-, Giropark -del Grup Mifas-, Columbia -del Grupo Fundosa- i La Fageda Fundació.

En conjunt, l’any 2017 s’han destinat 178.697,55€ a mesures alternatives.

_1.292 hores de treball en benefici de la comunitat.

Treballs en Benefici de la Comunitat

Sensibles a la implicació que entenem ha de tenir la comunitat en la resolució de conflictes, en col·laboració amb el Departament de Justícia, la nostra entitat participa activament en el programa Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC), amb la finalitat de col·laborar en la reinserció de penats i minimitzar els estereotips sobre la delinqüència i els seus protagonistes.

Els TBC són mesures penals que pot imposar un jutge/ssa si es reuneixen determinats  requisits, legalment establerts, que generalment substitueixen o deixen en suspens penes de presó lleus o multes, i que no es poden imposar sense el consentiment de la persona penada.

La mesura consisteix en l’obligació de la persona penada d’exercir una activitat no retribuïda d’utilitat pública i/o interès social amb la finalitat de servir de reparació a la comunitat per la infracció comesa, i que alhora li permeti responsabilitzar-se de les seves accions.

En conjunt, l’any 2017 s’han acollit 7 nous casos distribuïts en els centres de Sant Feliu Gent Gran i Palafrugell Gent Gran i han representat 1.292 hores de treball.

_Al gener de 2017 s’ha estrenat l’Espai Rialles, ubicat a la 5a planta i per a nens i nenes ingressats.

Voluntariat

Els voluntaris fan companyia i donen suport emocional a les persones que ho necessiten.

Gràcies a aquestes persones que ofereixen la seva col·laboració de forma altruista, a l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran podem proporcionar una atenció més humanitzada i propera als seus usuaris.

Es realitzen passejos setmanals, acompanyament tant en àpats com en tasques diàries o de conversa. En concret a Palamós Gent Gran hi ha el projecte “Apadrina un avi” a través de Càritas i l’escola Vedruna i l’Institut de Palamós. A l’Hospital, també hi ha les receptes de lectura, que aquest any s’ha informatitzat i ofereix llibres i revistes de préstec i el nou Espai Rialles, una sala a la 5a planta habilitada per a nens i nenes hospitalitzats.

També realitzen manualitats que reparteixen entre usuaris i treballadors dels nostres centres: és el cas de Sant Jordi o Nadal, però també participen activament en l’amenització d’altres festes més locals com la Castanyada, la Festa Major, el Carnaval o la Festa Blanca a Palamós Gent Gran.

III Jornades estatals de Pallassos d’Hospital

El mes de setembre, Girona ha estat el punt de trobada de tots els grups estatals de Pallassos d’Hospital. És la tercera trobada d’aquestes característiques i la d’enguany s’ha emmarcat en la celebració dels deu anys de Xaropclown, organitzadora de l’esdeveniment, que ha reunit una vintena de grups de tot el territori estatal.

Al nostre hospital la coordinació de la visita dels pallassos ha anat a càrrec de Tirita Clown, les nostres pallasses, i concretament, ens han visitat dues parelles de pallassos.

_L’Espai del Peix ha reunit els 60 voluntaris el mes de desembre per agrair la seva tasca.

Dinar d’agraïment a l’Espai del Peix

L’11 de desembre s’ha celebrat un dinar d’agraïment als voluntaris i voluntàries de Palamós Gent Gran i de l’Hospital de Palamós que ha tingut lloc a l’Espai del Peix de Palamós i l’àpat, a càrrec d’Emporhotel.

Hi han assistit una seixantena de voluntaris/àries i com a gratitud per la seva gran tasca els seus coordinadors i directius de SSIBE han servit als voluntaris i voluntàries el dinar.

Aprenem a millorar la nostra tasca

El mes de juny, s’ha visitat el servei de voluntariat de l’Hospital Sant Joan de Déu per tal de poder conèixer el seu programa de voluntariat: història, funcionament i circuits pels espais on es realitza la seva tasca. La visita ha estat possible gràcies a Integral Systems Clean Rooms SL.

Al novembre, aprofitant el dia mundial del voluntariat, una trentena de voluntaris i voluntàries han participat al “Curs de les emocions: creences i pensaments en l’acció voluntària” que ha organitzat l’Ajuntament de Palamós.

Per altra banda, a l’octubre les Tirita Clown també han realitzat una petita xerrada de presentació de la figura de pallasso d’hospital a tots els treballadors per visualitzar quins són els beneficis que pot aportar al benestar de l’usuari.