SEGURETAT DE PACIENTS 2018-06-21T16:15:57+00:00
Loading...

_Avancem amb la notificació d’efectes adversos arribant a les 1.000 notificacions al SINASP i a 126 al TPSC Cloud.

5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de les mans

Amb l’eslògan “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha prioritzat la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i així protegir els pacients d’infeccions resistents.

A la nostra entitat, la setmana del 2 al 5 de maig s’han fet les activitats següents:

Publicació del pòster de la campanya i els consells per a usuaris/àries i per als professionals sobre la higiene de mans a les pantalles de tots els centres.

Als centres d’Atenció Primària s’han fet taules informatives amb consells per als usuaris/àries, amb material específic de la campanya, tríptics, i mostres de la solució per a la higiene de mans.

S’ha impartit formació als usuaris/àries per a la correcta tècnica de la higiene de les mans amb producte de solució amb base alcohòlica a càrrec dels professionals de l’EAP.

A Palamós Gent Gran, a més s’han fet 2 sessions formatives per als professionals:

“Microorganimes d’especial rellevància en centres d’Atenció Sociosanitària. La nostra realitat a PGG” a càrrec de M. Farners Riera, metgessa a l’àmbit sociosanitari”.

“Aïllaments als centres d’atenció sociosanitària. Taller pràctic” a càrrec de Teresa Aliu, infermera del control d’infeccions”.

Xarxes socials
El Departament de Salut ha proposat mostrar suport a la campanya en els mitjans socials amb les etiquetes #handhygiene i #antibioticresistance i, a més, que s’esmentin els perfils @WHO i @salutcat.

SSIBE també ha participat en el concurs fotogràfic a través d’Instagram anomenat #unetealahigienedemanos que B Braun ha organitzat amb motiu del dia Mundial de la Higiene de Mans.

1.000 notificacions al sistema SINASP

Des de que es va implantar el sistema de notificació d’efectes adversos, enguany s’ha arribat a les 1.000 notificacions.

A l’Atenció Primària, s’ha potenciat el sistema de notificació d’efectes adversos mitjançant el TPSC Cloud, arribant a 126 notificacions recollides entre els anys 2015 al 2017.

III Jornada de Millora en la Seguretat dels Pacients a les Comarques Gironines

Hem participat en la III Jornada de Millora en la Seguretat dels Pacients a les Comarques Gironines que ha tingut lloc a Ripoll, el 17 de novembre de 2017. Un punt de trobada dels principals centres sanitaris de la demarcació de Girona al voltant d’una jornada professional.

La jornada ha esdevingut un espai comú on s’han compartit i debatut les estratègies en seguretat del pacient desenvolupades a les comarques gironines. Una iniciativa que va néixer el 2012, amb esperit integrador i d’aprenentatge comú en matèria de seguretat del pacient amb l’objectiu de consolidar-la en el temps com un espai biennal de trobada dels professionals sanitaris de les comarques gironines.

Aquesta  tercera jornada ha unit l’experiència i la visió dels diferents nivells assistencials sanitaris (hospitalització d’aguts, sociosanitari i atenció primària) en relació als  projectes de seguretat desenvolupats i implementats en els centres, plantejant alhora futures tendències. El programa ha estat coordinat pels referents en seguretat dels centres que hi han participat.

A l’Atenció Primària, s’ha potenciat el sistema de notificació d’efectes adversos mitjançant el TPSC Cloud, arribant a 126 notificacions recollides entre els anys 2015 al 2017.