PRESENTACIÓ 2020-08-07T16:14:25+00:00
Lluís Puig Martorell
President dels Òrgans de Govern

Em complau poder-vos presentar la Memòria de Sostenibilitat SSIBE 2019, que en aquesta ocasió us apropem en format web, facilitant al màxim la seva consulta com a eina de referència per al professional i per al ciutadà, i on posem en relleu la part visual i gràfica.

L’any 2019 hem celebrat dos aniversaris especialment rellevants. Hem continuat amb la campanya de commemoració dels 250 anys de l’Hospital de Palamós, amb un seguit d’accions que giraven entorn del present, passat i futur de la nostra institució i, el novembre passat vàrem celebrar els 25 anys de la Unitat de Medicina Hiperbàrica.

Precisament a finals d’any també es destaca una altre fet rellevant per a la nostra institució, amb la constitució del nou Patronat de la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Els resultats obtinguts d’enguany ens indiquen que el nostres usuaris i usuàries estan satisfets amb l’atenció a l’Hospital de Palamós en l’embaràs, part i puerperi amb un resultat de 8,35 (sobre 10), en rehabilitació amb un resultat de 8,08, en l’atenció urgent amb un resultat de 7,56 i en l’atenció sociosanitària a Palamós Gent Gran amb un resultat de 7,99.

Per tal de poder disposar dels espais més adequats per a l’usuari, els seus acompanyants, i a la vegada també per un millor desenvolupament de les tasques dels professionals, hem finalitzat les obres a la planta baixa de l’Hospital de Palamós i hem posat en funcionament Consultorivm Cafè, la nova cafeteria de l’Hospital de Palamós.

Seguim apropant-nos a la ciutadania a l’abril hem estrenat l’APP de SSIBE per a la gestió de visites –pròpies i de persones a càrrec– amb més 6.000 usuaris que han gestionat més de 6.000 visites i treballem per la comunicació fluida amb la comunitat gràcies a les xarxes socials amb un increment del 68% de seguidors a instagram.

A nivell assistencial s’ha mantingut l’activitat als tres nivells d’atenció primària, especialitzada i sociosanitària. Com a fets rellevants, destaquem que a l’Hospital de Palamós a l’abril hem posat en marxa la nova Unitat Mèdica Ambulatòria, que fa 10 anys que s’ha implantat l’estratègia de seguretat de pacients que vetlla per garantir i millorar la seguretat en l’assistència sanitària, amb més de 1.700 notificacions i finalment que l’Hospital de Palamós va ser guardonat amb 5 premis en la primera edició dels Premis BSH – Best Spanish Hospitals Award.

En relació als professionals, i pel que fa a les condicions laborals, hi ha hagut estabilitat en tots els convenis col·lectius i disposició de part de la retribució variable per objectius vinculada a l’equilibri pressupostari de l’entitat. Com a novetat, hem establert un nou Premi Reconeixement per al professional que millor representa els valors de l’entitat: professionalitat, empatia i confiança i la guanyadora va ser Teresa Mora, administrativa de l’Hospital de Palamós.

La Responsabilitat Social Corporativa forma part de nosaltres i hem estat, per exemple, l’empresa amb més participants a la setena cursa de l’Oncotrail, amb vuit equips, i gràcies a la donació d’Oncolliga s’han pogut comprar 6 colposcopis per a la detecció del càncer de coll uterí per al Servei de Ginecologia de l’Hospital de Palamós. Hem continuat treballant conjuntament amb la seixantena de voluntaris que ens ajuden dia a dia a prestar una assistència més propera.

Encarem l’any 2020 amb el repte d’enfocar-nos amb el Pla estratègic definit per poder complir la nostra missió, contribuir a millorar la salut de les persones amb una atenció integral i de qualitat.