RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA 2020-07-30T08:55:12+00:00

_Participem a l’Oncotrail i l’Oncobike per col·laborar amb els hospitals gironins i el benestar dels pacients oncològics.

Proves solidàries

Continuem participant en proves solidàries per equips formats íntegrament per professionals nostres. A l’Oncotrail, vam tornar a ser l’entitat amb més equips, amb un total de 8 equips i 64 participants. Amb la donació rebuda d’Oncolliga, hem adquirit 6 colposcopis per a la detecció del càncer de coll uterí.

Per segon any, hem participat a la Oncobike, una prova ciclista de 200 km de recorregut també per equips. Els Surgical Boys han acabat en menys de 12 hores i una notòria 23a posició. Amb la donació rebuda d’Oncolliga, s’ha implantat un nou servei d’estètica oncològica a l’Hospital.

_Convenis de col·laboració per promoure la salut de les dones i l’esport.

Promoció i prevenció de la salut de les dones i l’esport

Aquest 2019 hem avançat en la promoció i prevenció de la salut de les dones de la comarca amb la signatura de convenis de col·laboració amb dues noves associacions: l’Associació de Dones del Baix Empordà i l’Associació de Dones de Palamós.

_Les donacions són una part important de la nostra política de RSC.

Donacions i Solidaritat

Aquest any hem donat 4 tones d’aliments a les diferents delegacions de Cáritas del Baix Empordà per un valor de més de 5.000€; hem recaptat gairebé 2.000€ per a la Marató de TV3 en un acte celebrat a La Gorga; i hem donat material mèdic per a l’ONG Amb les teves mans que s’ha enviat a un hospital de Gàmbia. Hem donat també material informàtic a l’Escola La Salle i material de telefonia a la ONG Projecte Xevi.

_L’estudi Tattoo HH Palamós ha organitzat la campanya tatoo x regal i ens ha donat joguines per als nostres infants hospitalitzats.

A banda de les donacions realitzades, també hem rebut donacions. Per Nadal l’estudi de tatuatge Tattoo HH Palamós van organitzar la campanya solidària “tattoo x regal” amb el qual ens van nodrir de regals per als més menuts especialitzats durant les festes de Nadal.  També hem rebut donacions de pacients, com els amics i familiars de la Sra. Doreen Brown, que ens han permès millorar l’equipament de l’Hospital de Dia Mèdic. També hem rebut 550€ per a la compra de material dels organitzadors de la marxa del suro.

Aquest 2019, la nit solidària del Festival Cap Roig ha consistit en un concert d’Ainhoa Arteta i una part de la seva recaptació ha anat destinada a l’associació AcompanyArt que els destinarà per ajudar a millorar les sales d’espera de pediatria del Baix Empordà.

Durant tot l’any, les entrades dels CAP i l’Hospital de Palamós han ofert un espai a diferents ONG per què puguin informar a les nostres persones usuàries de la informació que les seves entitats duen a terme.

_Popets per als més menuts s’endú el premi Lluís Martí al valor social.

Voluntariat

Per segon any consecutiu, hem rebut el premi Lluís Martí al valor social de la Federació catalana del Voluntariat Social. Aquest 2019 ha estat per al projecte “Popets per als més menuts” i amb els 1.500€ de premi aconseguirem més material per continuar teixint.

El 5 de desembre hem celebrat el Dia Mundial del Voluntariat amb una cinquantena de voluntaris a l’Espai del Peix. Vam aprofitar per celebrar els 10 anys del programa de voluntariat a l’Hospital i presentar el vídeo dels voluntaris. En acabat, hem fet una sessió de treball amb el psicoterapeuta Àlex Maset. Al novembre, també hem celebrat un acte per sensibilitzar sobre el Dia Mundial de violència de gènere.

_Ens reunim amb els i les voluntàries per celebrar el Dia Mundial del Voluntariat i estrenem vídeo.

Programa Magnet

Des del curs escolar 2018-2019, l’Escola de Vila-romà forma part del programa MAGNET, impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i l’Instititut de Ciències de l’Educació de la UAB  i la Diputació de Barcelona.

En aliança amb l’Hospital de Palamós, el centre educatiu desenvolupa un projecte educatiu innovador i de qualitat, que ha de convertir-se en un projecte de referència a Palamós, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

_Compromesos amb la integració de les persones discapacitades, s’han destinataris 164.674 € a mesures alternatives.

Compromesos amb la integració de les persones discapacitades i complementant la seva inclusió dins la nostra plantilla, disposem de la declaració d’excepcionalitat i d’autorització de mesures alternatives en algunes de les nostres empreses, de manera que mantenim contractes per la compra de productes o la prestació de serveis amb centres especials de treball.

Aquests centres són el Centre Tramuntana -a través del Consell Comarcal del Baix Empordà-, Giropark -del Grup Mifas-, ILUNIÓN IT SERVICES -del Grupo Fundosa- i La Fageda Fundació.

En conjunt, l’any 2019 s’han destinat 164.673,65€ a mesures alternatives.