RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA 2021-06-22T08:47:27+00:00

_Recaptem gairebé 70.000 € gràcies a les donacions d’empreses i més d’un centenar de particulars.

Donacions en època COVID19.

A banda de la repercussió assistencial a professionals i població, la pandèmia ha provocat també un allau de donacions i mostres de solidaritat per part d’empreses i particulars.

S’han aconseguit un total de 68.968,63€ per part d’empreses i més d’un centenar de particulars. A banda, també ens han donat material sanitari com mascaretes, guants, bates, tauletes; i productes alimentaris per part d’una vintena d’empreses del món alimentari del Baix Empordà per als i a les professionals.

La campanya “Missatges que animen” ha sigut la plataforma a través de la qual la població podia enviar els seus escrits, dibuixos o fotos d’ànim tant a professionals com pacients ingressats als nostres centres. En total, s’han rebut un total de 450 missatges.

_Emetem un programa especial per la Marató de TV3 a TV Costa Brava.

Programa La Marató de TV3.

Gràcies al programa “La COVID19 al Baix Empordà”, en col·laboració entre TV Costa Brava i SSIBE, s’han pogut recaptar 1.003€. Els participants han sigut professionals mèdics i pacients, proporcionant la doble visió dels protagonistes de la pandèmia al Baix Empordà.

_24 voluntaris professionals realitzen videotrucades a familiars de pacients ingressats als nostres centres.

Voluntariat professional.

A causa de les mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis, l’equip de voluntaris ha deixat d’assistir als nostres centres. Tot i això, aquestes tasques s’han assumit per un equip estable de 24 professionals que han passat a fer també de voluntaris, a banda de les seva feina diària.

La seva funció principal ha estat afavorir l’acompanyament emocional dels i les pacients ingressades que no poden rebre visites. Ho fan a través de videotrucades, sobretot a pacients d’edat avançada que no són usuaris avançats amb les noves tecnologies. En total, s’han realitzat més de 8.000 videotrucades, entre Palamós Gent Gran i l’Hospital de Palamós.

_Tirita Clown realitza visites també a zones d’aïllament amb pacients COVID19.

Tirita Clown durant la pandèmia.

Aquest 2020, Tirita Clown ha pogut continuar el seu acompanyament als i a les pacients hospitalitzades. A banda de les diferents plantes d’hospitalització, el darrer trimestre del 2020 també han començat a visitar les zones d’aïllament amb pacients COVID19 com són la 4a planta o la UCIM.

Per a poder entrar en aquestes zones d’especial protecció dels pacients, s’han hagut de formar en matèria d’EPIS i també adaptar el seu vestuari.

_Humanitzem els nostres espais i acompanyem en cotxe elèctric els nens i nenes que han d’entrar a quiròfan.

Amb cotxe elèctric fins al quiròfan.

A principi del 2020, hem convertit el passadís que comunica l’hospital de dia quirúrgic i el quiròfan en un circuit automobilístic per on els infants poden circular amb un cotxe elèctric fins al quiròfan. També comptem amb l’ajuda de les pallasses de Tirita Clown, que guiaran les criatures durant tot el circuit. La iniciativa ha estat possible gràcies a la contribució del Garatge Plana per la donació del vehicle i a l’Associació Front al Mar per a la senyalització del recorregut.

_Donem 6,6 tones d’aliments a les diferents delegacions de Cáritas del Baix Empordà.

Donació d’aliments a Cáritas Baix Empordà.

La donació ha estat possible gràcies a la a l’aportació de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà i Emporhotel d’un valor de 3.300 €, a la què s’hi han sumat Disbesa Food service, Aneto, Anela Fruits, Nestlé i Unidad Química.

Aquest és l’11è any consecutiu que es fa aquesta donació i aquest 2020 s’han recollit un total de 6.597 kg d’aliments i productes per a la higiene personal i de neteja.

_Compromesos amb la integració de les persones discapacitades, s’han destinat 141.118,19€ a mesures alternatives.

Integració de persones discapacitades.

Compromesos amb la integració de les persones discapacitades i complementant la seva inclusió dins la nostra plantilla, disposem de la declaració d’excepcionalitat i d’autorització de mesures alternatives en algunes de les nostres empreses, de manera que mantenim contractes per la compra de productes o la prestació de serveis amb centres especials de treball.

Aquests centres són el Centre Tramuntana -a través del Consell Comarcal del Baix Empordà-, Giropark -del Grup Mifas-, ILUNIÓN IT SERVICES -del Grupo Fundosa- i La Fageda Fundació.

En conjunt, l’any 2020 s’han destinat 141.118,19€ a mesures alternatives.