Ponència convidada

Josep Maria Mainat

Com ell mateix explica, en Josep M. Mainat és una persona "multitask"

Públicament, és conegut sobretot per ser membre del grup musical La Trinca (1969-1989) i per la seva activitat al capdavant de la productora Gestmusic (1986-2010), un referent de la televisió d'entreteniment d'aquest país . El 2012, juntament amb el seu inseparable soci i amic Toni Cruz , funda Reset TV , des d'on segueix creant nous formats televisius per als mercats nacional i internacional.

Però ja hem dit que en Mainat toca moltes tecles i no sempre musicals.

És un expert programador informàtic , parla sis idiomes , va cursar els estudis complets al Conservatori Superior de Música de Barcelona , va estudiar arquitectura tot i que no va poder acabar la carrera perquè La Trinca li absorbia massa temps, amb aquest grup va publicar més de vint àlbums i va actuar en milers de concerts per Catalunya i tot Espanya, va organitzar amb en Toni Cruz i en Miquel Àngel Pascual els multitudinaris festivals Sis Hores de Cançó i el mític Canet Rock , està involucrat en el retorn de aquest últim esdeveniment ... i , mentrestant, ha estat pare de cinc fills.

L'origen de la conferència que farà a SSIBE és el seu llibre "Ciència Optimista", i és que en Mainat és també un entusiasta de la ciència i la tecnologia, i devora tota la literatura científica que se li posa per davant. Per això li va proposar a en Jordi Basté introduir un espai setmanal de ciència optimista dins del seu programa de ràdio El món a RAC1. En Basté va dir que sí i l'espai, amb el títol "Estem millor del que sembla", i ja porta uns quants anys en antena. Fins fa poc col·laborava al programa Divendres, de TV3.

Actualment, en Mainat complementa les seves activitats amb xerrades i conferències a diversos actes com ara:

  • Conferències a l'Aula d'Extensió Universitaria per la gent gran de Centelles i Sant Cugat
  • Conferència a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques
  • Inauguració de la Universitat d'Estiu de Puigcerdà
  • Conferència a EDU 21
  • Conferència per l'Associació d'antics alumnes d'ESADE
  • Conferència a l'acte organitzat per la Pares-Aubia Assesors d'Empresa

entre d'altres.

Esperem que la conferència programada aquí el dia 17 de maig Ciència optimista i salut: ens espera un futur brillant, us agradi.