Programa sessió especial Recerca en COVID19


PONÈNCIA

COVID19: informació, sobreinformació i fake news. La importància de comunicar bé.
Miquel Duran


Doctor en Química per la UAB i postdoc Fulbright-MEC a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, és catedràtic de Química Física de la UdG des
de 1992. La seva investigació en el marc de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi ha portat a més de 200 articles de recerca en química
quàntica, centrada en l'estudi de les interaccions moleculars febles, les densitats moleculares bielectròniques, i les propietats elèctriques moleculars no linials.

Dedica atenció primordial a la utilització intel·ligent de les TIC i de les xarxes socials en l'àmbit universitari i en la comunicació científica. Va impulsar el projecte LaQuimica.Net per acostar la química de la universitat a l'ensenyament secundari i a la societat.

Actualment promou diversos projectes comunicatius digitals en el marc de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital amb l'objectiu de fomentar la comprensió pública de la ciència. Relacionat amb la innovació a l'educació superior organitza la sèrie d'esdeveniments TEDxUdG, promou activament el coneixement obert, està implicat en el disseny i impartició de MOOCs, explora la gamificació, i conreua el camp d'intersecció entre la ciència, la màgia i l'educació.

També explora actualment les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en aquests camps i s'endinsa en la comprensió de la computació quàntica.

En diverses etapes, ha estar director del Departament de Química, vicerector de professorat, vicerector de política científica i planificació estratègica, i comissionat per al Programa UdG 2.0 a la UdG.

En aquests moments impulsa el projecte de cultura científica "De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia", que l'ha portat a fer tallers, xerrades i actuacions de màgia i ciència en diverses ciutats europees.

El 2015 ha estat guardonat per la Generalitat de Catalunya amb laMedalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic.

Inscripcions