InstitucionalCiutadansProfessionals
Plana d'inici SSIBE Mapa Web de navegació contacte Accés Restringit
noticies
VII Abrils de l'Hospital
Publicat  16/03/2018
redu´r mida del text ampliar mida del text  


El proper dia 12 d'abril se celebrarà a Palamós els VII Abrils de l'Hospital i tindrà lloc a la Capella del Carme i serà de 9 a  18 h.

Destaquem la ponència inaugural que anirà a càrrec del historiador Gabriel Martín, sobre els 700 anys d'història dels hospitals de Palamós.

Els Abrils de l’Hospital donen nom a un encontre científic de caràcter anual impulsat per l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universistat de Barcelona que aplega especialistes d’abast internacional interessats en l’estudi dels hospitals des de vessants ben diferents: la història, l’antropologia, l’arquitectura, la història de l’art, les institucions, el dret, el territori, l’arqueologia, les mentalitats, l’espiritualitat, la religió, entre d'altres.

La primera edició va tenir lloc l’any 2012, i des de llavors s’ha celebrat de manera ininterrompuda en diverses seus: Barcelona, l’Hospitalet de l’Infant, Girona, Tarragona, Reus i Saragossa.

Enguany és el torn Palamós i consistirà en una jornada que versarà entorn als hospitals rurals i de viles petites.

La jornada ha de servir per superar un dèficit de la historiografia, atès que en la majoria d’ocasions ha focalitzat l’interès de manera preferencial en els grans hospitals urbans. Posar l’accent en aquells establiments més modestos, bastits a redós d’un camí, en un lloc de pas o en viles de mida mitjana o petita, és l’objectiu principal de VII Abrils de l'Hospital 2018.

L’assistència és lliure prèvia inscripció a: abrils.hospital@ub.edu

Més informació a:

Web de la universitat: Abrils de l'Hospital

i facebook: https://www.facebook.com/abrilshospital/?ref=bookmarks

Consulta el cartell i programa.


Documents associats per descarregar
 
2018 - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - C/Hospital n17-19 Edif. Fleming - 17230 Palamós | Valid XHTML 1.0 | PolÝtica de cookies