Estiueges al Baix Empordà i tens una urgència mèdica?

En aquests centres tenim cura de la teva salut

Reforcem els nostres centres amb l’arribada de l’estiu

Amb l'arribada de l'estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement. Es calcula que la població resident al Baix Empordà creix entorn de 80.000 persones durant aquests mesos.

Això suposa un increment del 60% en la població als quals donem cobertura assistencial en cas d'urgències i que potser no coneixen quin és el seu centre de salut més proper. Per això, cal explicar bé quins són els recursos sanitaris de què disposem i quin és el que millor pot atendre cada necessitat de cura o assistència mèdica.

Al Baix Empordà hi ha un hospital d'aguts comarcal, l'Hospital de Palamós, que atén urgències cada dia, les 24 hores del dia. El centre atén problemes aguts i concrets que requereixen assistència mèdica immediata. També es demana a la població que abans de venir a l'hospital, valorin si es poden atendre al CAP o al consultori.

Per a aquells casos més banals i menys urgents, cal adreçar-se a l'atenció primària. De fet l'atenció urgent de baixa i mitjana complexitat es resol abans als CAP que a les urgències dels hospitals, on sempre tenen preferència els/les pacients amb urgències de risc vital. Al Baix Empordà hi ha 6 centres d'atenció primària i 2 consultoris que ofereixen atenció continuada durant els mesos d'estiu. Es recomana a més a més, que si no és una urgència de requereixi assistència mèdica immediata, truquin sempre al centre de salut més proper per evitar esperes.

Fins a 5 CAP de la comarca ofereixen atenció continuada cada dia, les 24 hores del dia. Són el CAP de Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. El CAP de Palamós, ho fa de dilluns a divendres de 8 a 20h.

Finalment, 2 consultoris locals durant aquests mesos augmenten la seva plantilla i l'horari d'atenció. És el cas del consultori de l'Estartit i de Sant Antoni de Calonge.  A l'Estartit, l'horari és de dilluns a divendres de 9 a 20h; i els caps de setmana i festius d'11 a 20h. Per a Sant Antoni de Calonge, l'horari de dilluns a dijous és de 8 a 13h i de 15 a 20h, mentre que els divendres és de 9 a 13h. A partir del 15 de juliol i durant tot l'agost, els caps de setmana i festius també obrirà d'11 a 20h.