Setmana de la Desnutrició Relacionada amb la Malaltia

Del al | Assistencial

Del 22-29 de novembre es celebra la setmana de la desnutrició, l'objectiu de la qual és visibilitzar i conscienciar a pacients, professionals sanitaris i l'administració pública sobre la importància de la Desnutrició Relacionada amb la Malaltia (DRE).

La DRE constitueix un problema sanitari d'elevada prevalença i alts costos. Afecta a uns 30 milions de persones a Europa i comporta un cost associat d'uns 170.000 milions d'euros anuals. Afecta a pacients en diferents entorns sanitaris (hospitals, residències i comunitat).

La DRE es defineix com una alteració de la composició corporal produïda per un dèficit de nutrients (per disminució de la ingesta o augment de les pèrdues o dels requeriments) a conseqüència d'una malaltia aguda o crònica, que disminueix les funcions vitals i repercuteix de manera negativa en l'evolució clínica.

Es relaciona amb un augment de morbiditat (infeccions, dehiscència de sutures, retard en la consolidació de fractures, etc.), prolonga l'estada hospitalària, augmenta la taxa de reingressos, la mortalitat i els costos associats. La seva detecció precoç i la seva prevenció semblen essencials en el pronòstic del pacient i en l'adequat consum de recursos que es tradueix en un estalvi de costos sociosanitaris.

A nivell del Baix Empordà tenim diversos professionals que vetllen per la prevenció i el maneig de la desnutrició. Visibilitzar i conscienciar és cosa de tots, sumant esforços per tal d'aconseguir millorar la nutrició dels i de les nostres pacients.

Webinar sobre cáncer i nutrició
Emmarcat en la Setmana de la DRE, l'Aliança másnutridos celebra el 29 de novembre a les 17.00 el webinar titulat ""La necesidad de implementar una atención nutricional óptima para pacientes oncológicos en España: Visión de la gestión asistencial" .

Podeu registrar-vos des d'aquest enllaç.

Setmana de la Desnutrició
Infografia sobre Desnutrició Relacionada amb la Malaltia (DRE)