Dia Internacional de la Radiologia

Avui, 8 de novembre, és el Dia Internacional de la Radiologia. Se celebra anualment amb l'objectiu de sensibilitzar més sobre el valor que aporta la radiologia en l'atenció segura al pacient i millorar la comprensió del rol dels radiòlegs i els tècnics radiòlegs.

Se celebra cada 8 de novembre, perquè és el dia que Wilhelm Conrad Röntgen va descobrir l'existència de raigs X el 1895. Aquest 2022 es vol destacar i promoure el paper essencial que la radiologia té en l'experiència de pacients en el seu pas pel servei de diagnòstic per a la imatge.

La Unitat de Diagnòstic per a la Imatge a casa nostra engloba un ampli equip de 45 professionals, des de tècnics superiors en diagnòstic per a la imatge, metges i metgesses especialistes en radiologia, auxiliars d'infermeria i infermeres.

És un servei que treballa ininterrompudament les 24 hores del dia i que està present tant a consultes externes, el servei d'urgències, les plantes d'hospitalització o l'atenció primària. Són els i les responsables de realitzar diferents proves guiades a través de la imatge com són les radiografies, les ecografies, TC, ressonàncies magnètiques o mamografies A banda, també formen part del grup d'impressió en 3D per tal de millorar la preparació de diferents intervencions quirúrgiques.

El 2021, el servei de radiologia va realitzar més de 96.000 exploracions radiològiques, d'entre les quals hi destaquen 7.958 TAC i 5.349 ressonàncies magnètiques.

Servei de Radiologia SSIBE