13 de juny: Dia Europeu de la Prevenció del càncer de pell

| Prevenció i promoció de la salut

Lloc: CAP de Palamós

Com prevenir i detectar el càncer de pell

Avui, 13 de juny, és el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell.

És per això que les Àrees Bàsiques de Salut de SSIBE han preparat diferents materials per prevenir i detectar el càncer de pell, conscienciant a les famílies sobre la importància d'evitar l'exposició solar i escollir el fotoprotector adequat segons l'edat i pell de cada infant.

En concret, l'ABS de Palamós disposarà d'una exposició sobre la protecció solar i el càncer de pell, que es podrà visitar fins el 26 de juny a la zona de pediatria del CAP de Palamós. Es tracta d'una exposició realitzada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) amb l'objectiu de sensibilitzar i oferir consells sobre la protecció solar i el càncer de pell.

En 6 expositors informatius s'explicaran quins aspectes cal tenir en compte com ara els diferents fototips de pell, maneres de protegir-se del sol, factors de risc i senyals d'alerta i les recomanacions bàsiques.

Per la seva banda, l'ABS de La Bisbal d’Empordà publicarà al seu Instagram (@absbisbalemporda) diferents consells sobre com podem protegir-nos del sol.

Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell
L'objectiu del Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell és sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç d'aquesta malaltia.

Més del 80% dels casos es podrien prevenir si s'evitessin l'exposició intensa al sol i les cremades solars, especialment durant la infància i l'adolescència.

En l'actualitat es distingeixen dos tipus de càncer de pell:

  • Melanoma. És el menys comú, però també el més agressiu. El principal factor de risc és la intensitat a l'exposició de la llum solar.
  • No melanoma. Suposa la majoria dels casos. La incidència augmenta significativament amb l'edat i és poc freqüent abans dels 45 anys. El principal factor de risc és l'acumulació d'hores d'exposició al sol al llarg de la vida.
13 de juny: Dia Europeu de la Prevenció del càncer de pell