Celebrada la Jornada Gent gran, alimentació i salut de divulgació de resultats del projecte europeu OPTIFEL (Optimised Food for Elderly Population)

Va ser el 14.12.2016 amb la participació de Gràcia Artigas d'Emporhotel i Ivet Clemente del servei de rehabilitació de l'Hospital de Palamós.

Amb l’assistència de més d’un centenar de persones, el passat dimecres 14 de desembre, es va celebrar a Barcelona la jornada de divulgació dels resultats del projecte europeu OPTIFEL. Recordem que en el projecte hi participaven 26 entitats i empreses europees i que comptava amb un finançament de la UE de 3 milions d’euros. El centre tecnològic francès INRA ha liderat el projecte, i pel que fa l’estat espanyol, n’han format part l’IRTA, la Fundació Alícia i les empreses Casa Mas i Emporhotel.

Segons les dades de l’Eurostat, a partir de 2060 el 30% de la població europea tindrà mes de 65 anys, i 1 de cada 8 en tindrà més de 80. El repte, tant per a la indústria alimentària com per a la restauració, és desenvolupar aliments i serveis innovadors adaptats a les necessitats nutricionals de les persones grans.

El projecte europeu OPTIFEL té com a objectiu desenvolupar productes innovadors a base de verdures i fruites per aquest segment de la població per tal de que puguin ser autònoms durant més temps.

Aquesta jornada pretenia oferir al sector alimentari i a tots aquells que hi estiguin interessats, eines per a poder afrontar el repte de l’elaboració de nous conceptes d’aliments elaborats i adaptats a les necessitats i demandes d’aquest sector de la població.

La primera taula rodona de la jornada, “Análisis de la situació actual”, va comptar amb la participació de Gràcia Artigas, cap de qualitat d’Emporhotel, i la segona taula rodona, “Especificacions i necessitats: dels nutrients a la taula”, amb Ivet Clemente, fisioterapeuta de l’Hospital de Palamós que va parlar sobre la disfàgia i l’alimentació per a la gent gran.

La jornada va incloure un showcooking a càrrec de la Fundació Alícia.