Pla operatiu davant l'increment de demanda assistencial activat

El Pla preveu la detecció de l'increment de demanda assistencial i defineix dos nivells d'alerta amb l'objectiu d'activar dispositius, recursos i informació per minimitzar l'impacte sobre l'activitat. El dia 5 de gener es va activar el nivell alerta 1 i el dia 16 està previst activar el nivell alerta 2.

El Pla operatiu davant una demanda sostinguda d’activitat assistencial defineix dos nivells d’alerta amb l’objectiu d’activar dispositius, recursos i informació per minimitzar l’impacte sobre l’activitat. Inclou les accions següents:

. Informació a la ciutadania sobre recomanacions per als pacients amb grip i consells d’utilització dels serveis sanitaris.
. Adequació dels serveis de tots els àmbits assistencials i la priorització de l’activitat.
. Ampliació de dispositius i de la dotació de personal (acotat a 4 setmanes des de la seva activació): obertura de llits d’hospitalització i reforç d’infermeria de nit.

Setmanalment la Direcció Assistencial valora si cal l’activació de cada nivell d’alerta, a través de la monitorització diària de l’activitat urgent als nostres centres d’atenció primària i al servei d’urgències de l’hospital, i també a partir de la informació actualitzada setmanalment en relació a l’evolució de la temporada gripal a Catalunya.

Així doncs d’acord amb la situació actual pel que fa a l’activitat assistencial urgent, i d’acord amb el Pla operatiu davant una demanda sostinguda d’activitat assistencial el dia 5 de gener es va activar el nivell d’alerta 1.

Atesa l’evolució a l’alça, el dia 16 de gener quedarà activat el nivell d’alerta 2, que inclou l’obertura de 12 llits, prevista durant 4 setmanes del 16 de gener al 12 de febrer.

A continuació detallem la nova distribució d’hospitalització en motiu de l’ampliació de llits:

4a planta - Reconversió en habitacions dobles
405, 406, 411 i 419 (habitacions individuals)
401 407 408 (sales de Unitat Pacient Crònic Complex - UPCC)
426 (sala d’espera)

3a planta
A les habitacions 324, 325, 326 s’hi ubicarà temporalment l’UPCC.
Reconversió en habitació doble la 323.

Podeu consultar:
Pla operatiu davant una demanda sostinguda d’activitat assistencial 

S'adjunta:

. Infogrip Número 6
. Full informatiu PIDIRAC número 14

. Visualitzeu la notícia que TV Costa Brava ha elaborat en relació al reforç davant l'epidèmia de grip, que es durà a terme la setmana del 16.01.2017 a l'Hospital de Palamós i als CAPs.
L'Informatiu Costa Brava 11.01.2017

. Enllaç a l'Informatiu Ràdio Palamós del dia 13.01.2017