Entrevista a la llevadora Gabriela Pérez Noceti, des del camp de refugiats grec de Ritsona

Creu Roja Espanyola publica al seu web l'experiència de la treballadora de l'Hospital de Palamós

04.05.2017

La Gabriela Pérez Noceti, recentment arribada de Grècia, explica a través d’una entrevista la seva vivència com a llevadora voluntària durant 5 mesos a la clínica que Creu Roja gestiona al camp de refugiats de Ritsona d’aquest país. Aquest acull 180 famílies procedents majoritàriament de Síria, arribades a Grècia de maneres molt diferents, i moltes d’elles molt precàries.

La Gabriela, “Gabi” tal com la coneixem, dedica aquesta entrevista que li fa Creu Roja als professionals que estan al camp i als seus pacients, dones i nenes adolescents que lluiten pel dret a una maternitat protegida i segura.

A l’entrevista comenta que gràcies als professionals i voluntaris que treballen en el mateix terreny s’aconsegueix que ens pugui arribar informació de primera mà i sense cap filtre, i relata experiències tremendes, difícils de digerir, i com n’és d’important poder treballar la part emocional a l’hora de treballar amb persones refugiades que provenen d’un context de guerra i han hagut de deixar tantes coses enrere, la família, la casa, els amics...

“Aquí aprens a relativitzar, a reubicar prioritats, a adaptar-te a l’inesperat…i a que sempre es pot tornar a marcar un rumb nou a la teva vida".

La Gabi està molt agraïda per l’ajuda rebuda pels membres de l’equip de ginecologia i obstetrícia de l’Hospital de Palamós, gràcies a la qual s’ha pogut fer un seguiment a distància d’embarassos complicats que ella atenia durant la seva estada i trobar una solució a cada cas.

Us deixem l'enllaç aquesta entrevista, que ben segur no deixarà ningú indiferent.

Fotografies: Creu Roja Espanyola.