Mig miler de persones participen a la campanya "A l'abril, cuida't amb salut!"

Es tracta de la segona edició de l'acció de sensibilització sobre hàbits de vida saludables i promoció de la salut.

Més de 30 activitats als diferents centres de SSIBE, una matinal a la platja i una jornada de formació sobre alimentació són els principals eixos de la campanya “A l’abril, cuida’t amb salut!” que aquest any s’ha tancat amb més de 500 participants.

La iniciativa persegueix conscienciar sobre la importància d’adquirir hàbits saludables tant a la feina com a la vida diària, implicant ciutadania, comunitat i professionals. És per això que durant tot el mes d’abril es proposaven activitats tant internes com externes i d’allò més diverses: zumba, mindfulness, ioga, pilates, estiraments globals o chikung en són alguns exemples.

L’acció principal adreçada a ciutadania va ser una jornada de promoció de la salut el passat 8 d’abril al Passeig del Mar de Palamós. Durant tot el matí, al voltant de 150 persones van realitzar tot un seguit d’activitats gratuïtes com ioga, spinning, aerodance, així com tastets de rem, natació en aigües obertes o slackline, que va comptar amb la col·laboració de les associacions i entitats de la comarca així com l’Ajuntament de Palamós.

Durant tot el mes, gairebé 300 professionals de SSIBE van participar en alguna de les sessions i tallers que s’havien preparat. La participació més elevada va ser al Consorci Assistencial del Baix Empordà (184 persones) amb el rècord de 89 persones al CAP de la Bisbal d’Empordà, la Fundació Hospital de Palamós (51 persones) i Sant Feliu Gent Gran i Palafrugell Gent Gran que enguany es van incorporar a la campanya.

L’acte de cloenda de la campanya va ser la 2a jornada d’Empresa Saludable, que aquest any versava sobre alimentació saludable. Va comptar amb ponents de renom com els Drs. Estruch i Fitó que van parlar sobre els estudis PREDIMED i PREDIMED Plus dels beneficis de l’oli d’oliva verge extra i del paper del vi en la dieta mediterrània. El cuiner Quim Casellas va posar èmfasi en la proximitat i la cuina de temporada de la seva cuina i els Srs. Quim Folguera i Miquel Ferrer van presentar el projecte Masia 360 del Futbol Club Barcelona, un projecte integral de formació a l’esportista del club. La jornada va tenir gran èxit d’assistència amb 85 participants, que van acabar el matí amb una degustació de productes saludables i de proximitat a càrrec d’Emporhotel.

Perquè a l’abril?

Al mes d’abril es concentren tres dies mundials que versen sobre hàbits de vida saludables: el Dia Mundial de l’activitat física (6 d’abril), el Dia Mundial de la salut (8 d’abril) i el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut a la feina (28 d’abril). És per això que la Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient Empresa Saludable de SSIBE van endegar la campanya que alhora s’emmarca en el projecte d’Empresa Saludable.

A la vista dels resultats tant positius i la implicació dels treballadors/es i ciutadans de la comarca, els organitzadors ja estan pensant en la propera edició.

Podeu veure les fotografies de la campanya a l’enllaç següent:

https://www.flickr.com/photos/ssibe/albums/72157681287632531/page1