Mor el periodista i escriptor Carles Capdevila

Havia participat en diverses ponències a l'Hospital de Palamós sobre comunicació i salut al treball.

02.06.2017
Carles Capdevila ha mort aquest dijous als 51 anys després de lluitar contra un càncer de còlon que li van diagnosticar fa gairebé dos anys.

Al llarg de la seva carrera va destacar per la innovació en els formats periodístics. També pel "gran sentit de l'ètica i de la dignitat", tal com va destacar el jurat del Premi Nacional de Comunicació que va rebre el 2016. Capdevila va dedicar els últims dies a fer visibles els "herois anònims que es dediquen a cuidar altres persones", com les infermeres i els metges, i havia publicat recentment el llibre 'La vida que aprenc' (Arcàdia), un dels més venuts de l'últim Sant Jordi.

Vinculació amb SSIBE
Capdevila tenia molta relació amb la vila de Palamós, ja que hi tenia segona residència. També va participar en diferents ocasions en xerrades a l’edifici Fleming que versaven sobre comunicació i salut en el treball.

Les tres jornades on va participar van ser:
- 29 abril de 2016, a la 1a jornada Empresa Saludable i amb la ponència “Treballem segurs i amb alegria”
- 11 de desembre de 2014, a la II Jornada d’Associacionisme i salut a Girona, amb motiu del 25è aniversari de la Federació Catalana de Voluntariat Social i amb la ponència “De qui és responsabilitat la salut?”
- 24 de novembre de 2008, a la Presentació del protocol de bones pràctiques comunicatives amb els ciutadans

La darrera vegada que va venir va presentar la ponència “Treballem segurs i amb alegria” on deixava clar el seu optimisme per la vida i els valors de l’artesà entès com a persona que fa les coses ben fetes pel gust de fer-les ben fetes. Va finalitzar la conferència resumint que potser no podem canviar les coses, però sí que podem canviar l’actitud i que davant la tragèdia que és la vida, podem aconseguir convertir-la en una fantàstica tragicomèdia donant-li un toc d’humor.

Sempre estarem agraïts d’haver pogut compartir la seva visió i coneixement amb els nostres professionals.