Aquest estiu no passis fred, posa"l a 26ºC!

Consells i jocs en línia sobre la regulació de temperatures al lloc de treball.

30.06.2017
Cada any durant els mesos d’estiu, la regulació de les temperatures i l’ús dels aparells d’aire condicionat no només incideix en la despesa energètica del SSIBE sinó que alhora pot ser motiu de queixes i també de malestar al lloc de treball.

Al SSIBE les consignes sobre la regulació de temperatures es fixa segons la UNE 100713:2005 per a instal·lacions de condicionament d’aire en hospitals. En concret, a l'estiu es fixa la temperatura a 25ºC, per tal d’estar entre 24 i 26ºC

Posa’l a 26ºC!
Per tal de conscienciar tant a la ciutadania, el treballador com el públic més jove, Institut Català d’Energia disposa del joc en línia “Posa’l a 26ºC!”, on s’il·lustra una situació entre dos companys d’oficina: un molt calorós i l’Anna, que no vol passar fred a l’estiu i per això el posa a 26ºC quan ell es despista. Prova les teves habilitats i ajuda-la a estalviar energia!

Consells sobre l’ús de l’aire condicionat
L’ICAEN també ofereix tot un seguit de recomanacions mesures que poden ajudar a estalviar energia i diners, tant a casa com a l’oficina:

  • Posa el termòstat a una temperatura adequada que generi benestar i no malgasti energia. Evita regular-lo a temperatures excessivament baixes. Per exemple, un aire que estava programat a 21ºC, si es regula a 26ºC, es redueix el  consum de 1.000 kWh a 700 kWh en tres mesos, aproximadament.
  • Vesteix-te amb roba adient, fresca i lleugera.
  • Fes servir tendals, persianes o cortines per a què el sol no entri a l’oficina.
  • Es pot crear un efecte de frescor obrint les finestres i creant un agradable corrent d’aire.
  • Quan engeguis l’aire condicionat, assegura’t de tancar portes i finestres. Si l’estança està ben aïllada, i no es perd el fred generat, es mantindrà la temperatura desitjada i l’aparell no haurà de treballar tant.
  • Instal·la termòstats i rellotges programables per a regular la temperatura de les diferents estances i els temps de funcionament.
  • No sempre és necessari l'aire condicionat; un aparell d'aire condicionat domèstic té un consum energètic de 700 kWh l’any, mentre que un ventilador, consumeix 50 kWh l’any aproximadament.

Joc en línia Posa’l a 26ºC