Torroella promou l'ús racional dels antibiòtics

Es tracta de la segona fase de l'acció de sensibilització, adreçada a la població assignada.

19.09.2017
Aquest setembre, el Centre d’Atenció Primària de Torroella inicia la segona fase de la campanya de sensibilització per a un ús racional dels antibiòtics, que s’allargarà fins al maig del 2018.

L’objectiu de la campanya és informar sobre l’ ús adequat d’antibiòtics, focalitzat en el seu no ús en les malalties de vies respiratòries més freqüents com la grip, el refredat o les amigdalitis. S’han editat materials informatius que es reparteixen al centre, així com pòsters informatius  amb les recomanacions sobre el seu ús, què són i en què consisteix la resistència als antibiòtics. A més, les pantalles informatives del centre emetran consells i informació sobre els antibiòtics durant tots aquests mesos.

Es tracta d’una campanya que s’aplicarà territorialment només a Torroella, ja que està dissenyada com un assaig clínic amb l’objectiu d’analitzar l’impacte de les diferents intervencions per en un futur proper poder generalitzar, amb criteris d’eficiència, les intervencions que demostrin tenir més influencia en l’adequació de la prescripció en aquests processos respiratoris. La població de control amb qui es compararan els resultats és la de la Bisbal. Per tal de tenir resultats significatius s’analitzaran les dades al final de maig del 2018, al cap de l’any de l’inici de la campanya, i es compararan les dades amb l’any anterior.

La primera fase de la intervenció va consistir en dues intervencions formatives basades en l’evidència científica i en les recomanacions de les associacions científiques dirigides als professionals del centre i a la informació  argumentada oral i, en alguns casos, escrita  a la població assistida i diagnosticada dels processos infecciosos seleccionats en l’estudi.

La campanya compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella i de les diferents oficines de Farmàcia de la població.