Vacuna't contra la grip als nostres centres partir del 23 d'octubre

Truca al 972 60 92 22 per demanar hora per vacunar-te.

18.10.2017
Dilluns vinent, 23 d’octubre, s’iniciarà la campanya de vacunació contra la grip a les 4 ABS de SSIBE: Palamós, La Bisbal, Torroella i Palafrugell que s’allargarà fins al 30 de novembre.

Durant els primers 15 dies, els infermers i infermeres dels Centres d’Atenció Primària i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomani vacunar. Pots informar-te sobre la vacunació amb el teu infermer/a de referència i demanar hora trucant al 972 60 92 22 de dilluns a divendres de 8 a 15h.

Passats aquests 15 dies i si encara queden vacunes disponibles, podràs sol·licitar hora de vacunació a l’infermer o infermera de referència del teu CAP.

Qui s’hauria de vacunar?
Les persones que reuneixin alguna de les condicions següents, s'haurien de vacunar:

• Persones de 60 anys d'edat o més.
• Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
• Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma.
• Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (incloent-hi la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloent-hi les causades per medicació o pel virus de la immunodeficiència humana).
• Persones amb obesitat mòrbida.
• Infants i adolescents (dels sis mesos als divuit anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar la síndrome de Reye (dany cerebral agut i problemes hepàtics de causa desconeguda) després de la grip.
•Dones embarassades.

Altres col·lectius a qui es recomana la vacunació
La vacunació també s'adreça a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara:

•Professionals de la salut, tant de l'atenció primària com de l'hospitalària;
•Treballadors d'institucions com residències geriàtriques o centres de malalts crònics, que tinguin contacte amb malalts o residents;
•Professionals d'assistència domiciliària a persones d'alt risc (infermeria, voluntariat, etc.), i
•Persones que conviuen amb persones d'alt risc (incloent-hi els infants).

Uns altres grups als quals es recomana la vacunació són les persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat, com ara els cossos de seguretat, els bombers, el personal de protecció civil, etc. o viatgers internacionals (persones dels grups de risc no vacunades durant la temporada gripal i que es dirigeixin a zones tropicals en qualsevol època de l'any o a l'hemisferi sud entre els mesos d'abril i setembre).

Podeu trobar informació sobre la Grip i la Campanya al següent enllaç del Canal Salut, al 061 CatSalut Respon i a Twitter: @salutcat