A SSIBE ens comprometem amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus

S'han organitzat exposicions i xerrades durant tot el mes de novembre als nostres centres.

15.11.2017
Del 18 al 26 de novembre se celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus. A Catalunya, la campanya està liderada per l’Agència Catalana de Residus i pretén organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu de tot el territori.

SSIBE se suma de nou a la campanya i ja des de finals d’octubre s’estan realitzant diferents accions als diferents centres, tant per a ciutadania com per a professionals.

Reciclatge a Palamós Gent Gran
El grup de gestió ambiental de Palamós Gent Gran també ha preparat per aquests dies una exposició dirigida als treballadors del centre anomenada "A Palamós Gent Gran cada residu al seu lloc" que de forma didàctica i a través de recursos fotogràfics i materials, s'agrupen els residus en les diferents tipologies existents en un centre sanitari: Grup I, Grup II, Grup III i Grup IV. 

Exposició Ecodisseny a Palafrugell Gent Gran
Palafrugell Gent Gran han acollit l’exposició de Premis Catalunya Ecodisseny 2015 convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. 

L'exposició mostra els premiats i les mencions especials de productes que contribueixen a reduir els impactes ambientals, també té un mòdul amb la resta de candidatures seleccionades que van superar la primer fase del premi.

L'exposició ha estat oberta a tot el públic s’ha pogut veure des del 24 d'octubre al 7 de novembre a Palafrugell Gent Gran. 

Xerrades didàctiques a Palafrugell i Palamós
La responsable ambiental de SSIBE ha sigut l’encarregada de realitzar diferents xerrades a Palamós Gent Gran i Palafrugell Gent Gran sobre la importància de la prevenció i gestió de residus alhora que ha presentat l’exposició d’Ecodisseny.

Informació i compromís dels treballadors SSIBE
Cada dia de la campanya, s’han preparat missatges interns per als professionals de tots els centres de SSIBE. De dilluns a divendres rebran missatges sobre diferents temàtiques com l’estalvi energètic, l’estalvi de paper, el reciclatge correcte del plàstic o els residus punxants.

Amb aquests missatges diaris, creats pel grup de gestió ambiental de Torroella, es pretén fer veure que amb petits gestos quotidians, cada ciutadà pot ser partícip de la reducció de la massa de residus que es generen. És per això que, alhora, s'ofereix la possibilitat d'adherir-se individualment al web “Em comprometo”.

Informació a les pantalles dels centres d’atenció primària
També s’habilitaran missatges informatius de la campanya a les pantalles dels centres d’atenció primària sobre la gestió dels residus durant dues setmanes.