| Docència

Hospitals i centres d'atenció primària de la Regió de Girona obren les seves portes per atraure futurs residents

Trueta, Santa Caterina i Palamós organitzen una jornada amb visites guiades, mentre que Figueres i Blanes fan visites personalitzades

Els hospitals que estan acreditats per impartir docència especialitzada de la Regió Sanitària de Girona organitzaran en els properes dies jornades de portes obertes i visites personalitzades als estudiants de Medicina i Infermeria que vulguin fer una especialitat. En total, als centres de salut de la Regió de Girona s’ofereixen per aquest curs 2018-2019 un total de 78 residents: 56 MIR diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques, 3 de psiquiatria, 2 de psicologia clínica, 1 de farmàcia, 7 d'infermeria obstetricoginecològica, 6 d’infermeria familiar i comunitària, 2 infermeria en salut mental i 1 d’infermeria pediàtrica

Així, l’Institut d’Assistència Sanitària (que gestiona l’Hospital Santa Caterina i la xarxa de salut mental de Girona) serà la primera entitat a fer la Jornada de Portes Obertes, el dia 21 de març al matí. L’Hospital Universitari de Girona i els Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’ICS organitzen la jornada el dia 27 de març al matí, Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), que gestiona l’Hospital de Palamós i el CAP de Palamós, Torroella, La Bisbal i Palafrugell. Per la seva banda, l’Hospital de Figueres i l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella faran visites individuals amb aquells futurs residents que hi estiguin interessats.

Institut d’Assistència Sanitària: Hospital Santa Caterina i xarxa de salut mental de Girona
Dia: 21 de març. Migdia.
Programa: http://www.ias.cat/ca/noticies/iasgirona/937 

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) durà a terme el dimecres 21 de març una jornada de portes per explicar a futurs residents la docència que s’imparteix a la institució per a la formació d’especialistes en psiquiatria (MIR), psicologia clínica (PIR), infermeria especialitzada en salut mental (IIR), llevadores (LLIR) i metges de família (MFiC) en rotació hospitalària. Durant la jornada, que començarà a les 13.00 hores a la sala d’actes de l’Hospital Caterina, s’oferirà als assistents informació acurada dels plans formatius, una visió global del funcionament de l’ IAS i del desenvolupament de la formació sanitària especialitzada al centre,  a més de tenir un primer contacte directe amb la cap d’Estudis, els membres de la Comissió de Docència i els actuals residents.

L’oferta docent de l’ IAS per a aquest curs 2018-2019 és de 14 places: 3 de psiquiatria, 2 de psicologia clínica, 2 d’infermeria en salut mental, 2 de llevadores i 5 de metges de família en rotació a l’Hospital Santa Caterina. 

Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut
Dia: 27 de març. Matí.
Programa i inscripcions: http://www.icsgirona.cat/ca/contingut/icsgirona/1272

La sala d’acte de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acollirà el dia 27 al matí la Jornada de Portes Obertes adreçada a futurs residents interessats a fer la seva especialització en algun dels centres que gestiona l’ICS a Girona, ja sigui al mateix Hospital Trueta o als equips d’atenció primària acreditats per impartir docència. Aquest acte, el sisè que s'organitza, té per objectiu explicar als futurs metges, farmacèutics, infermers pediàtrics, llevadores i infermers d’atenció familiar i comunitària que puguin estar interessats a fer la formació especialitzada a Girona com els acollirà l’Hospital o l’atenció primària i quin és el pla formatiu de les diferents especialitats. Després d’una introducció per part dels responsables de docència de primària i de l’hospital tant de medicina com d’infermeria, els assistents tindran l’ocasió de compartir les seves inquietuds i plantejar preguntes als residents actuals. També se’ls farà una visita guiada pels diferents serveis de l’Hospital, segons les seves preferències. 

Tant l’Hospital Dr. Josep Trueta com l’atenció primària ofereixen formació especialitzada de medicina i d’infermeria. L’oferta docent per a aquest curs 2018-2019 és de 30 places a l’Hospital Trueta (26 de medicina de 18 especialitats diferents, una de farmacèutic, 2 de llevadora i 1 d’infermeria pediàtrica), a més de 25 places a l’atenció primària (21 de medicina familiar i comunitària i 4 d’infermeria familiar i comunitària). La formació a l’atenció primària s’imparteix en els equips acreditats per fer docència, que són Canet, Salt, Sarrià, Can Gibert del Pla-Girona, Montilivi-Vilaroja - Girona i Taialà - Girona, a més dels hospitals Trueta, Santa Caterina, Figueres, Palamós i Calella. La infermeria familiar i comunitària es fa als EAP de Can Gibert del Pla i Taialà.

Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE): Hospital de Palamós i CAP de Palamós, Torroella, La Bisbal i Palafrugell
Dia: 27 de març. Tarda
Programa: /index.php?noticia=3006

La darrera de les Jornades de Portes Obertes serà la de Palamós, el mateix dia 27 de març a la tarda, a la sala d'actes de l'Edifici Fleming. Després d’una xerrada introductòria els assistents podran fer una visita per l’Hospital i
pels CAP, realitzada pels propis residents.

El SSIBE ofereix un total de 9 places, de les quals 6 són per a metges i 3 per a  infermeres: 5 de medicina familiar i comunitària, 2 d'infermeria familiar i comunitària, 1 de Ginecologia i obstetrícia i 1 d'infermeria obstetricoginecològica (llevadora).

Fundació Salut Empordà: Hospital de Figueres

Per la seva banda, l’Hospital de Figueres ofereix visites personalitzades, des d’ara fins a la selecció de les places, als futurs residents perquè coneguin el centre i puguin escollir amb més informació. La trobada es concerta amb el cap d’estudis i els responsables dels serveis implicats, per explicar les diferents formacions especialitzades que es porten a terme a l’entitat que són de Ginecologia i Obstetrícia (una plaça), Medicina Interna (una plaça), Medicina Familiar i Comunitària (amb la rotació de 4 residents) i infermeria Obstètricoginecològica (2 LLIR).

Corporació de Salut Maresme i la Selva: Hospital Comarcal Sant Jaume de de Calella

L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ofereix als futurs residents de Medicina Interna i als de Medicina Familiar i Comunitària una visita personalitzada per conèixer el pla formatiu, les seves instal·lacions, els diferents serveis i els centres acreditats de l’organització, perquè els nous residents puguin escollir amb més informació. Aquesta activitat l’organitza la comissió de Docència de la CSMS, conjuntament amb el tutor i coordinador dels nous residents i els responsables dels serveis implicats, per explicar les diferents formacions especialitzades que s’ofereixen a l’entitat: una plaça MIR per curs de Medicina interna, a més de la rotació de 3 MIR de Medicina familiar i comunitària.