| Prevenció i promoció de la salut

Demà celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans

S'instal·laran dispensadors de solucions alcohòliques als 4 centres d'atenció primària

SSIBE s’ha adherit un any més al Dia Mundial de la Higiene de Mans, que aquest 2018 arriba amb l’eslògan “És a les vostres mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària”, i amb el qual l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de mans en els moments adequats per prevenir la sèpsia durant l’atenció sanitària.

La campanya s’ha estructurat en diferents accions durant aquesta setmana però també amb mesures permanents que s’inauguraran per aquestes dates. Així, a partir de divendres els controls d’admissió de l’Hospital oferiran material de sensibilització a tots els usuaris, que ens ha cedit l’empresa Braun.

Nous dispensadors als centres d’atenció primària           
A partir de la setmana vinent s’instal·laran nous dispensadors a l’entrada dels 4 centres d’atenció primària. Aquests dispensadors contenen la solució alcohòlica idònia per fer una correcta higiene de mans i aniran acompanyats d’un cartell informatiu sobre el correcte rentat de mans que actuarà com a recordatori que s’està entrant en una zona on la higiene de mans és important.

La mesura és fruit del pla de millora contínua de l’estratègia de Seguretat de Pacients del Departament de Salut.

Treball extensiu a les escoles          
La higiene de mans és una temàtica que s’ha començat a tractar de forma continuada al llarg de tot l’any amb tota la ciutadania del Baix Empordà i, en especial als, centres educatius.

Algunes de les accions que s’han realitzat han estat tallers d’higiene de mans a les escoles Vedruna de Palamós (15 de març), Francesc Cambó de Verges (19 de març), Escola Rural Puig Rodó d’Ullà (4 d’abril) o Col·legi de Sant Gabriel de Torroella (5 d’abril).

A més, Teresa Aliu, la referent en higiene de mans de l’entitat, ha participat en la jornada tècnica a l'INS de Palamós.

Senyalística en àrees internes per als professionals.        
Pel que fa als professionals, s’ha actualitzat tota la senyalística en les àrees internes, que ha de servir com a recordatori de les normes d’higiene i del correcte rentat de mans. A més, es fa un incís en la recomanació de no dur braçalets o anells durant la jornada laboral, ja que són elements captius de bacteris.

Seguiment a les xarxes socials        
Us animem a contribuir a donar visibilitat i suport a la campanya 2018 amb les etiquetes  #handhygiene i #sepsis i anomenant els perfils @WHO i @salutcat.