| Responsabilitat social corporativa

Mig centenar d'il·lustradors pintaran espais de l'Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell

El projecte tindrà lloc a finals de juny i serà coordinat per AcompanyArt i Ignasi Blanch

La darrera setmana de juny es durà a terme una experiència pionera a la província de Girona, consistent en un procés de remodelació artística dels espais assistencials infantils del CAP de Palafrugell i l’Hospital de Palamós.

Al desembre es va fer una crida a professionals i estudiants del món de la il·lustració, que van mostrar molt bona predisposició per participar-hi. En total, una cinquantena d’il·lustradors col·laboraran de manera desinteressada en la transformació de la sala d’espera d’urgències de pediatria, l’entrada a quiròfan i la cinquena planta de pediatria de l’Hospital de Palamós i l’àrea de pediatria del CAP de Palafrugell.

El projecte és possible gràcies a la coordinació de l’equip d’AcompanyArt i el reconegut il·lustrador Ignasi Blanch, fundador del projecte “Humanitzem els Hospitals”, que ha transformat els espais de diversos hospitals i centres sanitaris de Barcelona i d’arreu del món.

Per als centres del Baix Empordà, els il·lustradors ambientaran els espais a través de la flora, la fauna i els paisatges més representatius del Patrimoni Natural de la Costa Brava. Tanmateix i, d’acord amb la visió integradora del projecte, a les il·lustracions també hi serà present l’Aloa, el personatge creat per Acompanyart, que fa de nexe d’unió entre salut, escola i família, i l’heroi de les històries i activitats que dugui a terme l’entitat.

D’aquesta manera, art, cultura, natura i salut confluiran en un sol espai per induir i promoure benestar a les persones.

L’actuació està prevista que comenci el dilluns 25 de juny i que s’allargui durant tota la setmana. Prèviament, a principis de juny, tots els il·lustradors visitaran els dos centres per tal de conèixer i familiaritzar-se amb els espais que il·lustraran.

Un cop duta a terme aquesta intervenció i valorats els resultats, Acompanyart s’espera poder estendre la iniciativa a d’altres hospitals i centres sanitaris.

L’associació AcompanyArt
És una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2017, que neix amb l'objectiu de portar a terme un procés d'humanització als serveis de pediatria, tant en atenció primària com en hospitalització del Baix Empordà.

La seva missió és estudiar i millorar la qualitat en l’acompanyament de l’infant davant els processos que esdevenen dins l’atenció sanitària i així, a través de l’art i el joc, aconseguir que infants i famílies tinguin més recursos per disminuir l’estrès que aquests provoquen.

Ignasi Blanch
És un il·lustrador català. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín on s'especialitzà en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien amb l'ajuda de dues beques CIRIT de la Generalitat de Catalunya.

Resident a Berlín quan va caure el mur de Berlín, fou escollit com a únic representant d'Espanya en el projecte internacional East Side Gallery. L'any 2000, el Consolat alemany, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Roquetes (Tarragona) van tenir la iniciativa de reproduir, a escala real, la seva pintura “Parlo d'amor” del projecte East Side Gallery, a l'entrada de l'Observatori de l'Ebre a Roquetes. Actualment treballa com a il·lustrador per a diverses editorials i també participa en exposicions i sessions didàctiques al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken, (Alemanya) des de l'any 2001.

Serveis de Salut Integrats Baix Empordà 
És un grup format per la Fundació Hospital de Palamós (entitat no lucrativa fundada l'any 1768), Serveis de Salut Integrats Baix Empordà AIE i el Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE), aquest darrer constituït per l'associació de la pròpia Fundació i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Aquests organismes gestionen, d'una banda, l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran, i de l'altra, l'atenció primària de quatre Àrees Bàsiques de Salut: Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal de l'Empordà.