| Assistencial

L'ABS de Torroella compleix avui 25 anys

Va ser el primer CAP gestionat per l'Hospital de Palamós i la llavor de la gestió integrada de la nostra organització.

Avui es compleixen 25 anys de la inauguració de l’ABS de Torroella de Montgrí gestionada per la Fundació Hospital de Palamós, que va suposar la llavor i primera pedra de l’actual sistema de salut integrat de la nostra entitat.

El març de 1994, es va formar el CABE, una empresa pública formada per l’Hospital de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà, que gestionava l’Atenció Primària reformada de la comarca i que passaria a gestionar en un futur les altres tres àrees bàsiques de l’entitat: l’ABS de la Bisbal. (1994), l’ABS de Palafrugell (1997) i l’ABS de Palamós (2000).

Aquesta gestió integrada va suposar gradualment una millora per a l’usuari. Totes les especialitats van integrar-se a la comarca. Aquesta integració es completaria el 2005 amb la inauguració del centre sociosanitari de Palamós Gent Gran el 2005.

L’equip orginari de l’ABS de Torroella de Montgrí estava coordinat per Pep Lafont i comptava amb un equip de 22 professionals. L’equip de medicina familiar i comunitària estava format per Pep Lafont, Carlos Saenz, Josep Reñé, Salvador Tarradas, Jaume Vinyet, Martí Vidal, Alícia Gonzàlez, que actualment n’és la directora; els pediatres Judit Gonzàlez i Daniel Jait;  les infermeres Loli Romero, Annabel Ibáñez, Margarita Barnils, Pilar Cabratosa, Pere Tubau, Reis Coderch, i les administratives Esther Amengual, Nuri Batlle i Rosa Anticó, Montse Miret, Isabel Morejón i Carme Figueres.

Actualment, el centre compta amb un equip estable de 33 professionals que ens permet donar una atenció de qualitat a unes 90.000 visites anuals i donen cobertura a una població de 15.281 habitants dels municipis de Torroella de Montgrí, L’Estartit, Ullà, Verges, Fontanilles, Gualta, Jafre, Serra de Daró i La Tallada d’Empordà, tot i que augmenta considerablement a l’estiu.

Ara fa un any es va inaugurar un nou consultori a l’Estartit que ha servit per millorar l’espai i per tant la qualitat de les visites que s’hi fan.

A tots els que hi treballeu o hi heu treballat, moltes gràcies per la vostra dedicació!