| Assistencial, Responsabilitat social corporativa

#StopCàncerOral "Treu la llengua al càncer"

Avui s'inicia la campanya de prevenció del càncer Oral, que vol conscienciar sobre la importància de fer revisions periòdiques. Els odontòlegs dels nostres CAP faran revisions sense cita prèvia el dia 12 de juny.

A Catalunya, cada any un miler de persones són diagnosticades de càncer de boca. Entre els principals factors de risc per desenvolupar un càncer oral hi ha el consum de tabac i d’alcohol. Tenint en compte que el 90% dels casos de càncer bucal i orofaringi són fàcilment identificables amb una inspecció, els centres de salut de la Regió Sanitària de Girona inicien avui una campanya que pretén conscienciar la ciutadania dels factors de risc de la malaltia i de com prevenir-la.

Així, sota l’etiqueta #StopCàncerOral i el amb lema “Treu la llengua al càncer”, a partir d’avui, als centres d’atenció primària es donarà informació a la ciutadania, a través de tríptics i cartells informatius, que els informarà sobre què es pot fer per evitar el càncer oral. També s’inicia una campanya, a través de les xarxes socials i de les pantalles informatives dels centres de salut, que s’allargarà fins al 5 d’agost.

El proper 12 de juny, coincidint amb el Dia Europeu contra el Càncer Oral, els odontòlegs dels centres d’atenció primària Palafrugell, Palamós i Torroella faran revisions a la ciutadania sense que calgui que sol·liciti cita prèvia. Els horaris són els següents:

CAP Palafrugell: de 10 a 14h

CAP Palamós: de 10 a 14h

CAP Torroella: de 10 a 13h

Més informació: nota de premsa del Departament de Salut.