| Medi ambient, Responsabilitat social corporativa

Ens adherim a la Setmana de l'Energia

Organitzem una xerrada informativa sobre la gestió energètica en hospitals, un concurs d'idees innovadores, un taller pràctic de residus o una visita guiada a l'Espai Zero d'Olot.

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, la Setmana de l’Energia és una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Aquest any també coincideix amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

Aquest any i per primer cop, SSIBE s’ha adherit a la campanya i s’han preparat diferents accions tant per a professionals com per a la ciutadania, com són una xerrada informativa sobre la gestió energètica en hospitals, un concurs d’idees innovadores, un taller pràctic de residus o una visita guiada a l’Espai Zero d’Olot.

Xerrada sobre estalvi energètic
Adreçada a tots els professionals de l’entitat i també a la ciutadania interessada en la gestió eficient de l’energia, el proper 9 de juliol a les 14h, se celebra la xerrada “Millores d’estalvi energètic en instal·lacions existents d’edificis d’ús sanitari”, a càrrec de Pere Rodríguez, cap d’Enginyeria de SSIBE.

La inscripció és gratuïta.

Exposició sobre tabac i medi ambient
Des de finals de maig, es pot visitar una exposició fotogràfica al CAP de Palamós, que gira entorn el tabac i els seus efectes en el medi ambient, com poden ser la deforestació, els pesticides, l’aigua, el fum, les burilles o els incendis que provoca.

Es pot veure fins a finals de juny, quan anirà a d’altres centres d’atenció primària.

Concurs d’idees de bones pràctiques ambientals per a l'estalvi d'energia als nostres centres.
Tot i haver aconseguit grans estalvis energètics degut a l'optimització de les nostres instal·lacions, així com també una major sensibilització a l'hora d'implantar bones pràctiques ambientals en la nostra tasca professional diària, encara queda camí a recórrer. És per això, que us animem a ser creatius i participeu en aquest concurs d'idees innovadores per a aconseguir estalviar energia. S'avaluarà la viabilitat d'implantació de totes les propostes i es donarà resposta a tots els participants, així com un petit obsequi. 

Taller de reciclatge de residus
S’ha preparat un taller dinàmic i pràctic per tal d’actualitzar coneixements sobre els quatre grups de residus i quins elements van a cada contenidor.

  • Palafrugell Gent Gran: 20 de juny, en doble sessió, a les 12h i les 15.30h
  • CAP de Palafrugell: 22 de juny a les 14h
  • CAP de Torroella: 19 de juny a les 14h
  • Palamós Gent Gran: 4 de juliol a les 13.45h.

Aquesta és una iniciativa únicament per a professionals de la nostra entitat. Cal confirmar assistència a nvidal@ssibe.cat 

Visita a l’Espai Zero d’Olot
El 6 de juliol a les 12h es realitza una visita a l’Espai Zero d’Olot, el primer centre estatal 100% autosuficient energèticament, és a dir amb un balanç energètic igual a zero.

Aquesta és una iniciativa únicament per a professionals de la nostra entitat. L’activitat es gratuïta gràcies al projecte Empresa Saludable.  Cal confirmar assistència a nvidal@ssibe.cat 

Altres activitats a Palamós
L’Ajuntament de Palamós a través de la seva àrea de medi ambient, realitza també un parell d’activitats relacionades amb la campanya. Així, el diumenge 3 de juny s’ha realitzat una sessió de neteja del litoral de la platja de Castell. Les places són limitades i cal inscriure’s a info(ELIMINAR)@kayakingcostabrava.com si es vol anar en caiac o bé naturapalamos(ELIMINAR)@gmail.com si es vol fer l’activitat a peu.

L’altra activitat és una xerrada informativa el 5 de juny a càrrec de la cooperativa d’energia elèctrica verda Som Energia. Es realitza a la Biblioteca de Palamós, a les 19.30h i l’entrada és lliure.

Informació relacionada:
Consells de bones pràctiques
Setmana de l’Energia  2018
Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2018