| Organitzatiu

Visita a la nova cuina de l'Hospital

Aquest nou equipament, de 333m2, disposa de pràcticament el mateix espai que la cuina antiga, però se n'ha millorat l'eficiència, el medi ambient i el servei.

Divendres 29 es va fer la visita guiada a la nova cuina de l’Hospital.

Van asistir-hi al voltant de 40 professionals de l’Hospital i SSIBE.

Durant la visita Miquel Ortega i els companys d’Emporhotel ens va guiar pels diferents equipaments, des de la zona d’entrada de mercaderies fins a la zona de bruts, seguint el circuit natural dels aliments processats a la cuina.

La cuina disposa de 3 grans cambres fredes i diverses sales de preparació d’aliments, on els diferents tipus de menjar es separen amb l’objectiu d’evitar una possible contaminació creuada. En aquestes sales fredes es treballa a una temperatura de 15ºC, on es preparen els aliments crus abans de la seva cocció o servei en fred.

Hi ha la sala de preparació de menús sense al.lèrgens i de degustació de plats.

La zona de cuina manté, de l'àntic equipament, els forns i l’abatidor de temperatures, amb una capacitat per a 20 gastrònoms, els focs i la planxa.

S’han eliminat les fregidores i s'han incorporat unes màquines de multicocció més eficient, que permet diferents elaboracions i coccions i que controla els diferents passos de cocció a seguir. També pot registrar l'activitat mensual feta.

La sala de bruts està connectada als ascensors per evitar circulació innecessària dels carros per l'hospital. Aquesta área disposa d’espai per netejar i desinfectar els carros, la ‘plonge’ o zona de rentat de utensilis, i el túnel de rentat. La zona de bruts és més àmplia per poder treballar millor i el túnel de rentat més eficient, amb portes de fàcil obertura i diferents cicles de rentat. Disposa de recuperador de calor i reaprofita l'aigua per al primer rentat. Consumeix 35kW i en recupera 12 kw/h. Hi ha un control de la matèria orgànica tant de desbrossament com de cocció: clara millora per al medi ambient.

La construcció de l’equipament està també dirigida a permetre una neteja acurada de totes les zones existents.

La nova cuina va entrar en funcionament ahir dilluns 2 de juliol. S’hi faran 600 menús diaris tot i que està dimensionada per poder fer serveis externs, arribant fins als 1000 menús diaris.

Accés a la galeria fotogràfica de Flickr (obrir amb darreres versions navegadors)