| Prevenció i promoció de la salut

Exposició sobre el Programa de Cribratge de càncer de còlon i recte al CAP de Palamós

Coincidint amb l'inici d'aquest programa a l'ABS Palamós, es podrà visitar durant tot setembre..

L’exposició es fa en col·laboració amb l’AECC -Catalunya contra el Càncer- que ens l'ha cedit per instal·lar als nostres CAP i a l'Hospital de Palamós. Vol conscienciar sobre la importància de participar en el programa de cribratge, i que aquest mes de setembre s'ha iniciat a l'ABS Palamós.

La iniciativa té com a objectiu informar a la ciutadania del propi programa i així incrementar la participació de la població citada al programa.

Es podrà visitar fins al 30 de setembre al CAP de Palamós. Posteriorment, durant tot gener de 2019, al CAP de Torroella de Montgrí, el mes de febrer de 2019 a l’Hospital de Palamós, l’abril de 2019 al CAP de La Bisbal d’Empordà i el setembre de 2019 al CAP de Palafrugell.

L’exposició informa sobre què és el còlon, com es forma el càncer, en què consisteix el diagnòstic precoç i la seva importància, el tractament dels pòlips per evitar la transformació d’aquests en càncer, com prevenir el càncer i quins són els grups de risc.

Des de la Comissió de prevenció i promoció de la salut de SSIBE, s’ha treballat també amb missatges sobre la importància del Cribatge de Càncer de Colon i Recte que es publicaran en les pantalles dels nostres centres durant aquest període.