| Prevenció i promoció de la salut, Responsabilitat social corporativa

L'Oncotrail torna a batre el rècord de participació amb 240 equips

SSIBE és l'empresa que més equips hi aporta, amb un total de 8

La 6a edició de l’Oncotrail, que se celebrarà els pròxims 6 i 7 d’octubre, tornarà a batre el seu propi rècord de participació, amb un total de 240 equips inscrits, 42 més que en l’edició de l’any passat. La cursa solidària de 100km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell no ha parat de créixer des de la primera edició, fins al punt que els organitzadors han hagut d’establir un topall d’inscrits per garantir que es pot celebrar amb les màximes garanties logístiques i de seguretat. 

D’entre els 240 equips inscrits, SSIBE és l’empresa que més equips hi aporta, amb un total de 8 equips formats per treballadors de diferents àrees, des d’urgències fins al servei d’anatomia patològica. En segon lloc hi trobem l’associació Fem@Quart - QRTTEAM, amb un total de sis equips, i en tercer lloc, l’escola bressol El Petit Montgrí, amb quatre equips.

Pel que fa a la procedència dels corredors, tornarà a ser ben variada amb  participants d’arreu de les comarques gironines, de diverses poblacions de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, d’Andorra, de Madrid, d’Andalusia i de poblacions de la Catalunya Nord com Ceret, Reiners i Sant Llorenç de la Salanca.

Una de les característiques que fan especial aquesta prova és que tota l’organització va a càrrec de voluntaris, més de 500, que s’hi impliquen en tots els àmbits: assistència en els avituallaments, servei de fisioteràpia, servei de podologia, assistència sanitària, forestals, etc... Gràcies a aquesta implicació, els diners recollits es poden destinar íntegrament a la millorar de les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Una fórmula que funciona  
Sota el lema Suma’t al repte, Oncotrail torna a apostar per un itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell, amb algun petit canvi en el recorregut respecte anys anteriors. El recorregut portarà els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres. Els 240 equips que s’han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi quatre integrants en marxa.

Els participants sortiran el dissabte 6 d’octubre a les 9 del matí de la plaça de Can Mario de Palafrugell i l’arribada dels primers corredors està prevista pel mateix dissabte cap a les 6 o les 7 de la tarda al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà) de la mateixa població, si bé s’espera que hi hagi arribades al llarg de tota la nit i també durant el matí de diumenge. Al llarg del recorregut, els participants passaran per deu punts d’avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich (Begur), Platja del Racó (Begur), Pals (pavelló municipal), Cau dels Pins (Forallac), Camp de la Cadena, Fitor, Calonge  i Vall·llobrega. 

Més de 600.00 euros en cinc anys
La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Els equips busquen patrocinadors i organitzen tota mena d’activitats benèfiques en els mesos i setmanes previs a la cursa per tal de reunir aquesta suma i, sovint, la donació que fan acaba superant els 1.000 euros.

L’augment d’equips participants any rere any ha anat acompanyada del conseqüent increment dels fons recaptats. En total, en les cinc primeres edicions (2013-2017) s’han recollit un total de 622.516,95 euros.  Els diners es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia, però també es dedica una part a la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona i una altra als serveis que la Fundació ofereix dins dels hospitals.

En aquesta sisena edició, es preveu recollir com a mínim 240.000 euros, tot i que  la plataforma on line a través de la qual es fan les donacions, a la web www.oncotrail.cat, continuarà oberta encara unes quantes setmanes després de la cursa, per la qual cosa s’espera que la xifra acabi essent superior.

Veure fotografies de l'entrenament conjunt realitzat ahir.
Veure reportatge de TV Costa Brava.
Llegir la notícia publicada al Diari de Girona.