| Assistencial

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S'ha signat un conveni de col·laboració entre l'Obra Social 'la Caixa' i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Aquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), per valor de 45.000€, per a la compra de 30 llits hidràulics per al nostre centre sociosanitari i residència assistida Palamós Gent Gran, valorats en 45.000 euros.

Aquesta col·laboració ajudarà a substituir 30 llits que han quedat obsolets des de l’obertura del centre, el 2005, i ajudaran a la renovació dels 165 llits disponibles. El 2017 ja se’n van canviar 10 unitats i el 2019 es continuarà amb la progressiva introducció de millores estructurals del centre soci sociosanitari i residencial.

Tot i que sempre hi ha hagut una relació de col·laboració amb l’entitat financera per d’altres projectes més petits i sobretot relacionats amb activitats socioculturals del centre, aquest 2018 és el primer cop que la col·laboració s’emmarca en canvis més estructurals i de més envergadura.

El conveni l’han signat Lluís Puig, president dels Òrgans de govern de SSIBE, i Joaquim Macià, Director d’institucions de la territorial Catalunya de CaixaBank.

A l’acte també hi han assistit Jordi Calsina, director gerent de SSIBE, Xavi Pérez, director assistencial de SSIBE; Montse Garcia, directora d’economia i finances de SSIBE; Nuri Comes, directora de dependència de SSIBE; i Gemma Batlle, Directora de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona.

Palamós Gent Gran
Palamós Gent Gran es va inaugurar el 2005 i és un centre mixt, sanitari i social, orientat a donar assistència majoritàriament a persones grans malaltes, a persones que amb independència de la seva edat pateixen malalties cròniques evolutives, persones amb situació de malaltia terminal, i persones grans que no tenen un grau d'autonomia suficient per realitzar les activitats de la vida diària i necessiten atenció o supervisió continuada.

Obra Social: 510 milions de pressupost
El compromís de l’Obra Social ”la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual duu a terme la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua sent més vigent que mai. L’entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d’una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.

D’acord amb aquests principis i objectius, l’entitat manté el 2017 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l’Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins a assolir els 510 milions d’euros, davant dels 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària ”la Caixa” ha impulsat el 2016 prop de 50.000 iniciatives, de les quals s’han beneficiat més de 10,5 milions de persones.

La inversió s’enfoca prioritàriament al desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l’ocupació entre col·lectius vulnerables, l’envelliment actiu i saludable de la gent gran i l’atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les línies prioritàries de treball. L’aposta per la recerca i el coneixement, com també el suport a la cultura, són també signes d’identitat de la institució.

Signatura La Caixa