| Assistencial, Institucional

Acollim la 9a sessió de cinema ètic

Organitzada pel Comitè d'Ètica Assistencial (CEA) de SSIBE, aquest any tractava el tema de la relació metge-pacient.

La 9a sessió de cinema va tenir lloc ahir dijous 24 d'octubre i es va centrar en la relació metge-pacient.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la Dra. Carme Sabrià, presidenta del Comitè d'Ètica Assistencial (CEA) i després es va passar el documental "Ser medico", realitzat per l'Instituto de Ética Clínica Francisco Vallés - Universidad Europea i que analitza les 7 virtuts que ha de tenir un metge: voluntat, sacrifici, investigació, humanitat, excel·lència, universalitat i compromís.

Després de la projecció es va donar pas a la taula rodona, moderada per la Dra. Montserrat Tura, membre del CEA, en la qual hi van participar el Dr. Joaquim Bosch Barrera, oncòleg de l'Institut Català d'Oncologia, la Dra. Montserrat Esquerda, directora de l'Institut Borja de Bioètica i l'escriptor Sergi Pàmies. Entre les diferents intervencions que es van anar produint, el Dr Bosch va comentar la importància que es cuidin els professionals, i també que ells puguin desenvolupar la seva feina amb humanitat i amb temps.

Montserrat Esquerda va destacar la importància del "saber no fer" més que del "saber fer", com a part de l'excel·lència destacant que la professió mèdica hauria de saber parar, aturar-se i pensar; que s'hauria de fer una anàlisi de la professió mèdica i que la formació s'adeqüés tenint en compte el context actual i que cal reactualitzar el contracte social amb la professió sanitària.

Sergi Pàmies en la seva intervenció va compartir algunes experiències personals viscudes en primera persona i va destacar que és el sistema el que hauria de ser ètic i potent, per poder detectar les disfuncions. També va fer molt d'èmfasi en la importància de recuperar el respecte, que sembla que s'està perdent, dels pacients cap als professionals, que són els qui tenen el coneixement.

En el torn obert de preguntes, amb molta participació per part dels assistents, va tractar-se també el concepte d'ofici o professió, l'autonomia del pacient, o si hem de parlar de clients, pacients, usuaris o persones ateses.

Podeu accedir als enllaços que els diferents mitjans de comunicació han fet de la 9ª sessió de cinema ètic.

Us fem arribar els enllaços a diferents mitjans de premsa, de la 9a edició de cinema ètic celebrat ahir a la tarda i a la galeria de fotos de Flickr

Públic 9è cinema ètic de SSIBE
Taula debat 9è Cinema ètic de SSIBE