| Assistencial, Prevenció i promoció de la salut

Taller per a pacients amb disfàgia i familiars, amb motiu del Dia Mundial de l'Ictus

A l'Espai del Peix de Palamós i una vintena de persones entre pacients i professionals

Per commemorar el Dia Mundial de l'Ictus, que se celebra cada 29 d'octubre, la Comissió d'Ictus havia organitzat ahir dilluns un taller de cuina per a pacients amb disfàgia i els seus familiars.

La presidenta de la Comissió d'Ictus, Dra. Mª Cruz Almendros va presentar l'acte i Alba Badell, logopeda, va explicar en què consisteix la disfàgia i va detallar recomanacions posturals a seguir per part dels pacients afectats per aquesta patologia. Després va ser el torn de Vicenç Fajardo, cuiner de l'Hotel Restaurant La Plaça de Madremanya, que va ensenyar diferents tècniques per tal de potenciar el gust del menjar triturat i cuinar de manera que els aliments triturats tinguin també un atractiu per a les persones que els han de prendre i que aquestes puguin gaudir menjant-los, sempre dins de les seves possibilitats. Els assistents van poder degustar tots els plats que s'anaven preparant durant el taller.

L'acte va tenir una bona acollida i va reunir unes 20 persones entre pacients i professionals.

A la galeria de Flickr trobareu fotos de l'acte, que es va celebrar a l'Espai del Peix

 

Taller de disfàgia a l'Espai del Peix