Els bolets, el càncer i el càncer de còlon i recte, nous articles publicats a la Revista Baix Empordà Digital

Realitzats per David Gràcia, Montse Llobet i Marco Alburquerque, respectivament.

En els dos darrers mesos, la Revista Baix Empordà Digital ha publicat tres nous articles de salut realitzats pels nostres professionals.

El 22 de novembre, Marco Alburquerque ha tractat el càncer de còlon i recte, que continua essent el segon tipus de càncer més freqüent en homes a Catalunya. Al Baix Empordà, per exemple, es diagnostiquen uns 80 casos cada any.

Gràcies al cribatge, es pot reduir altament  la incidència i la mortalitat en la mesura que detecta els pòlips com lesions benignes o el càncer en una fase primerenca. És per això que s'impulsen els programes de detecció precoç i perquè és tan important que la població diana (entre 50 i 69 anys) hi participi activament.

El 25 de desembre, Montse Llobet, cap d'anatomia patològica de l'hospital, explicava els diferents orígens del càncer, de quins tipus existeixen i de la importància de la investigació sobre la malaltia.

L'article posava focus en l'evolució i la tendència en la investigació: aconseguir, no només saber el tipus de càncer, les seves característiques histològiques, els factors pronòstics i l'estadiatge de cada pacient, sinó també a saber les característiques moleculars de cada tumor per poder oferir un tractament cada cop més personalitzat del càncer.

També en el número 9 de l'Empordà Gastronòmic del mes de novembre, el nostre metge d'urgències David Gràcia publicava un article sobre els bolets, no només des del punt de vista del boletaire aficionat, sinó també com a professional i les visites que es reben al servei d'urgències relacionada amb el que anomena "la febre boletaire" i els efectes que pot tenir en cada pacient.

El número no està disponible en línia i cal passar pel quiosc per adquirir-lo.

Anatomia patològica
Revista baix Empordà
Montse Llobet