Assistencial, Responsabilitat social corporativa

Els hospitals gironins rebran prop de 175.000€ de la Fundació Oncolliga

L’Hospital de Palamós destinarà els 48.944€ a adquirir colposcopis.

La Fundació Oncolliga Girona farà donació als hospitals gironins d'un total de 174.303 euros per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies a les aportacions recollides en la darrera edició de l'Oncotrail, que va superar totes les expectatives amb 234 equips participants i 288.472€.

En una roda de premsa celebrada el 18 de gener, es va donar el tret de sortida a l'edició del 2019 i també es va aprofitar per explicar a què s'han destinar els diners de l'edició del 2018.

Del total de diners recaptats el 2018, la partida més gran, 174.303 euros, s'ha dedicat a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals l'administració no pot arribar i que tindran una incidència directa en la millora del diagnòstic dels malalts de càncer així com en la seva qualitat de vida i la dels seus familiars durant els períodes de tractament o d'ingrés hospitalari.

La inversió més important és la destinada a l'Hospital de Santa Caterina, que podrà adquirir 20 llits gràcies als 49.547,08 euros, seguida dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), amb un total de 48.944 euros que es destinaran a l'adquisició de colposcopis per a l'Hospital de Palamós i cinc ABS de la comarca. SSIBE és l'empresa que més equips va aportar a la darrera edició de l'Oncotrail, amb 8 grups de corredors integrats per treballadors de l'Hospital de Palamós i dels centres d'atenció primària.

Per la seva part, la 5a i la 8a planta de l'Hospital Dr. Josep Trueta es beneficiaran d'un total de 41.817 euros, que es destinaran a l'adquisició d'un total de 18 butaques Decam. Els hospitals de Campdevànol (4.460 euros) i Figueres (15.534 euros), també podran millorar els seus equipaments, mentre que l'Hospital d'Olot rebrà 14.000 euros per a la contractació d'un psicòleg durant aproximadament un any.

Una altra partida destacada és la que es destina a la investigació sobre el càncer. De moment, s'han reservat 38.000 euros de l'edició 2018 que se sumaran a una altra partida provinent del 2019, per destinar-la a un projecte de recerca encara per determinar.

Per últim, un total de 76.169 euros s'han destinat a necessitats de la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a l'àmbit de les comarques gironines.

Llegir nota de premsa

Oncotrail