| Assistencial

SSIBE al 2n Congrés nacional de medicina hiperbàrica i subaquàtica

​Va ser els dies 22 i 23 de febrer sota l'organització de l'ASEMHS i amb la participació de José Mª Inoriza com a ponent i com a moderador.

Els dies 22 i 23 de febrer es va celebrar el 2n Congres nacional de medicina hiperbàrica i subaquàtica a Madrid. Organitzada per l'Associació Espanyola de Medicina Hiperbàrica i Subaquàtica (ASEMHS) de la que José Mª Inoriza n'és membre fundador i en la que hi està integrat com a vocal de la Junta directiva.

En el congrés es va constituir formalment l'ASEMHS i es va procedir a les presentacions de les comunicacions. José Mª Inoriza va presentar la comunicació titulada "Edema agudo de pulmón secundari a buceo" de la que ell n'és el primer autor amb G. Oliu; P. Garcia-Martin; J.M. Villar; M.J. Martí; R. Galán; D. Gimenez-Babiloni, de la Unitat de Medicina Hiperbàrica.
Més tard va fer de moderador de la taula rodona sobre medicina subaquàtica amb els següents temes i ponents:

  • Análisis de la mortalidad en buceo en España Dr. Josep María Casadesús Valbí. Professor del Departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona. Metge Forense de l'Institut de Medicina Legal y Ciències Forenses de Catalunya. Divisió de Girona.
  • Buceo adaptado, en el fondo no hay diferencias. Dra. Carolina García Gómez. Especialista en nefrologia. Buzo 3 estrellas FEDAS. Especialista en busseig adaptat. FEDECAS 
  • Patología de oído interno en buceo. Dra. Clara Beltrán de Yturriaga. Metgessa especialista en Otorinolaringologia i en Medicina Subaquàtica i Hiperbàrica. Madrid.
  • Capacitación sanitaria del buzo profesional. Elementos necesarios. D. Álvaro Cuadros García. Oxymedic. Cádiz.

Inoriza també va presentar al congrés el Comunicat de l'ASEMHS sobre les cambres hiperbàriques de baixa pressió.

Adjunt podeu consultar documents sobre la repercussió mediàtica del congrés (Diario Médico, Médico interactivo) i enllaç a Farmanews que conté l'enllaç a un vídeo
https://www.farmanews.com/Notasprensa/13177/La_Asociacion_Espanola_de_Medicina_Hiperbarica_y_Subacuatica#.XHUmxT-M8DU.email

www.asemhs.org

Ponents II Congrés ASEMHS