Assistencial

La cambra hiperbàrica ja torna a estar operativa al 100%

Des del divendres 22 de març a les 16h, tal i com estava previst.

Segons el previst, un cop finalitzats els treballs de manteniment programat, la Cambra Hiperbàrica de l'Hospital de Palamós està en situació COMPLETAMENT OPERATIVA a partir de les 16:00 hores de divendres 22 de març. De fet, durant aquest cap de setmana s'ha atès una urgència d'un bussejador que va quedar ingressat a planta i contínua el seu tractament.

Aquesta parada tècnica s'ha prolongat durant cinc dies, a diferència dels tres habituals, a causa del nombre d'operacions de manteniment necessàries i la complexitat de les mateixes, que són diferents cada any. El manteniment inclou, a més de la cambra hiperbàrica, els sistemes de producció i emmagatzematge d'aire comprimit. La normativa de seguretat vigent implica una sèrie d'inspeccions i proves que garanteixin el bon estat de les mateixes.

Aquest any, entre altres operacions, s'ha procedit al recanvi de les 16 ampolles d'emmagatzematge d'alta pressió. Cadascuna d'aquestes ampolles emmagatzema un total 16.000 litres d'aire a una pressió de 200 bars.

Les operacions de manteniment s'han desenvolupat d'una manera molt fluida i sense incidents gràcies a la coordinació prèvia realitzada entre el personal de la UMH, el Departament d'Enginyeria, Servei de Manteniment, Servei de neteja d'EMPORHOTEL al costat de l'empresa alemanya Haux Life Suport (constructor i instal·lador de la càmera) i a una empresa externa que va subministrar la grua necessària per al moviment d'ampolles.

En total la càmera va estar funcionant durant 1.207 hores l'any 2018. La pressió de treball va oscil·lar entre els 2,4-2,8 bars. Per poder realitzar aquesta activitat ha estat necessari produir i consumir uns 68.000 m3 d'aire comprimit amb qualitat d'aire per busseig i s'han consumit uns 4.500 m3 d'oxigen medicinal.

A la cambra hiperbàrica es van administrar l'any passat un total de 2.459 sessions de tractament en 531 sessions de treball, amb una ocupació mitjana del 66% de les places disponibles per a pacients (5 de 7).

A cada sessió de treball hi ha un professional d'infermeria. En total 24 professionals diferents han entrat amb exposicions anuals que oscil·len entre les 18-123 hores.

En la galeria podeu trobar unes fotografies de les operacions realitzades i de la part de la cambra que sempre està oculta.