| Institucional

Presentació del llibre "Els hospitals de Palamós: 700 anys d'història"

Va ser el passat 26 d'abril a càrrec del seu autor, l'historiador Gabriel Martín i va comptar amb la presència de la Consellera de Salut, l'honorable Alba Vergés.

El passat  26 d'abril va tenir lloc la presentació del llibre "Els hospitals de Palamós: 700 anys d'història".

Va obrir l'acte el parlament del President dels Òrgans de Govern, Sr. Lluís Puig, tot seguit, la Sra. Lola Bosch, membre de la Comissió per a la celebració dels 250 anys de l'Hospital de Palamós, va fer un repàs de les activitats que s'estan portant a terme en el marc campanya del 250è aniversari de l'Hospital de Palamós.

Tot seguit Gabriel Martín, historiador i especialista en patrimoni artístic i arquitectònic, autor del llibre "Els hospitals de Palamós: 700 anys d'història" va presentar l'obra que repassa la figura dels centres sanitaris a la vila de Palamós, des del 1335 fins a l'actualitat.

El llibre explica de manera amena i amb imatges i il·lustracions la història de la medicina, de la sanitat i també dels hospitals de Palamós, incloent un recull d'anècdotes.

Es repassa des dels hospitals medievals de la vila, l'atenció sanitària durant l'època moderna, l'hospital de campanya del segle XVIII i la seva posterior destrucció, el llegat del mossèn Miquel Costa i la construcció de l'hospital el 1768 -ara fa 250 anys- , els hospitals de sang durant les guerres contra França, l'assistència hospitalària durant el segle XIX i l'arribada de la modernitat a principis del segle XX.  La seva destrucció amb la guerra civil i la construcció del nou edifici l'any 1950. El procés de transformació de l'Hospital als anys 80, i la seva evolució fins a l'actualitat.

La cloenda la va fer la Consellera de Salut, honorable Alba Vergés, que va destacar la importància de la història del sistema sanitari i que actualment cal ocupar-se del present i també del futur del sistema sanitari al Baix Empordà. L'acte va comptar amb una vuitantena d'assistents als quals se'ls va lliurar un exemplar del llibre.

Galeria fotogràfica

La consellera de salut Alba Vergés amb el gerent de SSIBE, Xavier Pérez i l'autor del llibre, Gabriel Martín
Portada del llibre