| Assistencial

Estrenem la nova Unitat Mèdica Ambulatòria (UMA), més flexible a les necessitats dels nostres usuaris

S'ha traslladat a un espai a la segona planta per a prestar atenció mèdica especialitzada i tractaments a pacients amb patologies cròniques i necessitats complexes

Degut a l'envelliment progressiu de la població i l’alta comorbilitat d'aquests pacients, l'any 2012 es va crear dins del Servei de Medicina Interna a l'Hospital de Palamós la Unitat de Pacient Crònic Complex, que fins ara havia estat ubicada a la quarta planta d'hospitalització, ocupant 3 habitacions.

Des del 30 d'abril aquesta unitat està ubicada a la segona planta de l'Hospital de Palamós, gràcies a les obres de remodelació que s'han fet en aquesta àrea.  Amb aquest canvi, la quarta planta torna a disposar de més habitacions per a la hospitalització.

Aquesta unitat, s'adapta a les necessitats dels pacients i engloba  la Unitat de diagnòstic ràpid i l'Hospital de dia de Medicina Interna, passant a anomenar-se, Unitat Mèdica Ambulàtoria (UMA).

El nou espai, diferenciat de la resta de serveis, disposa d'una consulta mèdica, dues sales per a fer tractaments mèdics amb sis butaques, una llitera i un box tancat per als tractaments nebulitzats de gèrmens multiresistents.

A la UMA es dóna atenció a pacients amb malalties cròniques (sobretot malaltia pulmonar obstructiva crònica i insuficiència cardíaca) que pateixen un empitjorament puntual i que es troben amb risc d'aguditzar-se, pel que es beneficien d'una atenció ambulatòria integral i d'intensitat intermèdia, evitant així ingressos hospitalaris. L'accés a aquesta unitat és per derivació dels professionals tant de l'atenció primària com de l'hospitalària, majoritàriament d'urgències o medicina interna.

S'hi poden realitzar proves complementàries (analítiques, radiografies...), alhora que també permet fer tractaments com fisioteràpia respiratòria o tractaments amb antibiòtics nebulitzats per infecció respiratòria de gèrmens multiresistents.

Els professionals de la UMA treballen de forma integrada tant amb la resta d'especialitats de l'hospital com amb l'atenció primària i l'atenció sociosanitària.