| Docència, Recursos humans

Donem la benvinguda a les noves residents

11 noves professionals iniciaran aquest juny la seva residència.

Ahir dijous es va celebrar l'acte de benvinguda a la nova promoció de residents que el mes de juny comencen la residència als nostres centres i també els que ja han acabat la seva residència. S'han incorporat a SSIBE un total d'11 residents: 1 llevadora i 1 metgessa a la Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia, 5 metgesses i 2 infermeres  a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària; i 2 residents de de l'ICS que realitzaran les rotacions hospitalàries a l'Hospital de Palamós.

Per primer cop, totes les residents són dones. Són: la llevadora Interna Resident, Mónica Vidal; les residents d'Infermeria familiar i comunitària Ángela Maria Correa i Mireia Guimerà i les residents de medicina familiar i comunitària Estel Fauria, Carlota Pujol, Kawtar El Korchy, Victòria Martínez, Sandra de Samaniego i la ginecòloga Júlia Irigoyen. Per altra banda, també faran la residència amb nosaltres les dues residents de la UDMAFiC de Girona, Berta Campos i Júlia Martínez.

També s'ha aprofitat per agrair la tasca dels residents que han acabat la seva especialitat aquest mateix 2019, al Dr. Dídac Ettinghausen  de la UDMAFiC que ha estat cap de d'estudis durant els últims 6 anys i l'Anna Bosch, que serà la primera tutora docent que es jubilarà properament.

Els residents que han acabat han estat les IFiC Anna Sàbat i Samuel Betancor; la llevadora Inés Fernández; els especialistes en MFiC Albert Mas, Berta Cirera, Eduard León, Charinel Rivera , Mihai Serbu;  i Violeta Bretones i Manuela Ruiz, residents de la UDMAFiC de Girona

Dels 9 professionals que acaben la seva residència, quatre continuaran treballant a SSIBE: Albert Mas, que es quedarà a urgències de l'Hospital de Palamós; Eduard León que es quedarà a l'ABS de Palafrugell; Mihai Serbu que s'ha incorporat a l'ABS de La Bisbal; i Inés Fernàndez que allargarà 6 mesos més la seva estància com a llevadora de l'hospital.

13 anys de residència a la comarca
Des de 2007 que l'Hospital de Palamós i els CAP de la comarca tenen tasca docent pròpia. El 2007 es va donar la benvinguda a la primera promoció de residents en Medicina Familiar i Comunitària, que aquest any acomiada la seva 8a promoció.

El 2010 es va incorporar Ginecologia i Obstetrícia i Llevadores i un any després l'especialitat de Medicina Interna. L'última especialitat en incorporar-se va ser Infermeria Familiar i Comunitària que aquest 2019 n'ha acabat la 4a promoció.

En total, en aquest 13 anys que SSIBE és unitat docent ha format a 74 especialistes: 46 metges i metgesses d'atenció familiar i comunitària, 4 especialistes en ginecologia i obstetrícia, 14 llevadores, 2 metges i metgesses internistes i 8 infermers i infermeres d'atenció familiar i comunitària.

Residents 2019
Residents 2019