| Formació

El CISARC assessorarà Serveis de Salut Integrats Baix Empordà en la implementació de la metodologia de la simulació

L'acord d'assessorament s'ha concretat en un conveni que ambdues parts han subscrit el dia 2 de juliol.

El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) del campus Manresa de la UVic-UCC assessorarà Serveis de Salut Integrats Baix Empordà en el procés d'implementació de la metodologia de la simulació, que es posarà en marxa el proper mes d'octubre i que es calcula que culminarà al cap d'un any. Aquest servei d'assessorament s'ha concretat en el conveni que han signat avui el director-gerent Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, Xavier Pérez, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez. Aprofitant la signatura del conveni, Pérez, acompanyant del responsable de formació de l'Hospital de Palamós, Francisco Rodrigo, i de l'adjunt d'Infermeria, Xavier Arrebola, han visitat les instal·lacions de la Clínica Universitària i les obres d'ampliació del CISARC que s'estan realitzant des del mes de juny.

Amb l'objectiu de garantir una bona implementació de la simulació, la responsable del CISARC i experta en aquesta metodologia, Aida Camps, s'incorporarà al comitè de simulació dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). A més, serà imprescindible que les persones de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà que facin d'interlocutores amb el CISARC s'hagin format en aquesta metodologia realitzant o bé el Postgrau o bé el Màster Universitari en Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic-UCC. A més, l'acord també estableix que totes les activitats formatives que en simulació que realitzi SSIBE es faran a través del Centre Internacional de Formació Contínua del campus UManresa.

A canvi de l'assessorament, la SSIBE assumeix el compromís de col·laborar amb el CISARC aportant facilitadors de simulació, compartint casos clínics o aparells per al desenvolupament de la simulació al campus UManresa.

El CISARC

El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic es va posar en funcionament l'any 2015. Des de llavors ha treballat en la formació de professionals de la salut i de les ciències socials i ha servit com a instrument per testar nous processos i protocols de millora d'organitzacions i empreses, tant de l'àmbit de la salut, com del món de l'empresa.

A banda de la formació directa de professionals, el CISARC ofereix serveis de consultoria, testos d'usabilitat, creació d'escenaris simulats de suport a la recerca, lloguer d'espais i un laboratori d'innovació de TIC i salut.

Imatge CISARC_SSIBE signatura conveni
Imatge CISARC_SSIBE signatura conveni